am angajat o persoana. dupa catva timp am constatat ca nu a fost valabil contractul incheiat. s-a emis o dispozitie de anulare a contractului. dispozita respectiva a fos atacata in instanta si declarat nula , dispunandu-se totodata reintegrarea persoanei. mai pot acum dupa ce o sa reintegrez persoana sa cer de data asta eu prin instanta constatarea nulitatii contractului de munca incheiat?
persoana a fost prelata de la o alta unitate.este vorba de preluarea personalului sanitar din spitalele care au fost propuse pentru reorganizare in camine de batrani. la data cand am preluat personalul , nu am avut la dispozitie acte din care sa rezulte situatia celor preluati. in cazul de fata ulerior dupa ce s-a incheiat contractul de munca s-a constatat ca persoana in cauza nu mai avea calitatea de salariat la spitalul de unde provenea , intrucat avusese un contract pe perioada determinata care expirase. nu ar mai fi trebuit sa fie propusa pentru preluare, dar....a fos propusa , am preluat-o iar apoi am primit acte din care rezulta ca nu ar fi trebuit. gresala noastra a fost ca nu am cerut anularea contractului prin instanta. acum dupa reintegrare pot sa cer din nou dar de data asta prin instanta sa se constate nulitatea contractului?
Nu cred ca este vorba despre nulitatea c.i.m., ci despre constatarea incetarii de drept a acestuia ... faptul ca c.i.m. a expirat si salariatul si-a continuat activitatea nu sunt motive de nulitate.
pai nu a continuat activitatea. la data de 31.03. 2011 i-a incetat contractul de munca la unitatea din care provenea. preluarea efectiva a personalului din vechea unitate sanitara in unitatea noastra , a avut loc in 07.04.2011. in opinia mea vechea unitate nu ar fi trebuit sa o propuna pe liste pentru preluare. noi ar fi trebuit sa preluam personalul existent in campul muncii la acea data , ceea ce am si facut. a fost singurul caz dintr-un nr. de 56 de persoane preluate.
Cim nu este lovit de nulitate absoluta pentru ca in celalalt loc de munca a fost pe perioada determinata.
Puteam vb de incetarea Cim prin implinirea termenului, daca la momentul ajungerii la termen s-ar fi emis o decizie in acest sens, fapt ce nu va protejeaza pe dumneavoastra care nu ati cunoscut acest lucru..
In acest moment, nu puteti decat sa convingeti persoana sa plece pe cale amiabila sau sa restructurati postul.