avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitate contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitate contract de munca

am angajat o persoana. dupa catva timp am constatat ca nu a fost valabil contractul incheiat. s-a emis o dispozitie de anulare a contractului. dispozita respectiva a fos atacata in instanta si declarat nula , dispunandu-se totodata reintegrarea persoanei. mai pot acum dupa ce o sa reintegrez persoana sa cer de data asta eu prin instanta constatarea nulitatii contractului de munca incheiat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 23 Iulie 2011
a dispus reintegrarea pe postul care il obtinuse la noi. , nu la vechea unitate din care o preluasem si unde avuse cim pe perioada determinata care exirase la momentul in care o preluasem noi.
dana manea a scris:

persoana a fost prelata de la o alta unitate.este vorba de preluarea personalului sanitar din spitalele care au fost propuse pentru reorganizare in camine de batrani. la data cand am preluat personalul , nu am avut la dispozitie acte din care sa rezulte situatia celor preluati. in cazul de fata ulerior dupa ce s-a incheiat contractul de munca s-a constatat ca persoana in cauza nu mai avea calitatea de salariat la spitalul de unde provenea , intrucat avusese un contract pe perioada determinata care expirase. nu ar mai fi trebuit sa fie propusa pentru preluare, dar....a fos propusa , am preluat-o iar apoi am primit acte din care rezulta ca nu ar fi trebuit. gresala noastra a fost ca nu am cerut anularea contractului prin instanta. acum dupa reintegrare pot sa cer din nou dar de data asta prin instanta sa se constate nulitatea contractului?

Nu mai pierdeti timp cu instanta,care nu are ce nulitate sa judece,atata timp cat cim ul a fost incheiat ca oricarui alt salariat,incepand din data de 7 aprilie
Solutia in acest moment vine de la dvs. Persoana are statut de ANGAJATcu cim, are aceleasi drepturi si obligatii ca si ceilalti angajati si ii sunt aplicabile prevederile din Codul Muncii
Asadar ,in primul rand urmariti normativul de personal in vigoare pt. functia respectiva,si vedeti daca va incadrati.Daca din calcul va rezulta ca trebuie sa aveti doar x asistente de ex.si dvs. aveti x+1,inseamna ca ceea ce este peste normativ trebuie sa dispara din schema.Desfiintati postul in plus si concediati persoana respectiva cu 65(1)CM.
Daca ati respectat intocmai protocolul de redistribuire si intr-adevar nu trebuia sa asteptati dosarele personale ale celor aflati pe lista de preluare nu aveti nicio vina ca ati fost indusa in eroare .
Daca va incadrati totusi in normativ,nu inteleg de unde vine problema,pastrati-o ca si angajata si doar daca in urma evaluarilor se va dovedi incompetenta,sau din alte cauze care pot face posibila concedierea,ii vet intrerupe in mod legal cim ul dansei.
Ca o recomandare,cititi cu mare atentie protocolul de predare=primire ,fit atenta la toate detaliile !
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
dana manea a scris:

a dispus reintegrarea pe postul care il obtinuse la noi. , nu la vechea unitate din care o preluasem si unde avuse cim pe perioada determinata care exirase la momentul in care o preluasem noi.

Atunci nu vad legatura cu nulitatea c.i.m. pe care doriti s-o solicitati dvs in instanta ? ... :-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de munca dana manea dana manea lucrez intr-un spital.odata cu desfiintarea unor spitale, unitatea noastra a preluat un anumit nr.de salariati de la o alta unitate. cum in toata acea nebunie ... (vezi toată discuția)
Pot cere acest lucru in instanta? alina.l alina.l Intr-o actiune in instanta de tipul -obligatia de a face-,pot cere reintegrarea in munca?Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Ma confrunt de ceva vreme cu o mare dilema in privinta contractelor individuale de munca pe perioada determinata ... Mai pe scurt, un inspector de la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)