avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitate contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitate contract de munca

am angajat o persoana. dupa catva timp am constatat ca nu a fost valabil contractul incheiat. s-a emis o dispozitie de anulare a contractului. dispozita respectiva a fos atacata in instanta si declarat nula , dispunandu-se totodata reintegrarea persoanei. mai pot acum dupa ce o sa reintegrez persoana sa cer de data asta eu prin instanta constatarea nulitatii contractului de munca incheiat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 23 Iulie 2011
dana manea a scris:

pai nu a continuat activitatea. la data de 31.03. 2011 i-a incetat contractul de munca la unitatea din care provenea. preluarea efectiva a personalului din vechea unitate sanitara in unitatea noastra , a avut loc in 07.04.2011. in opinia mea vechea unitate nu ar fi trebuit sa o propuna pe liste pentru preluare. noi ar fi trebuit sa preluam personalul existent in campul muncii la acea data , ceea ce am si facut. a fost singurul caz dintr-un nr. de 56 de persoane preluate.

In acest caz, nu se poate face decat o decizie de incetare a c.i.m. prin care sa se constate incetarea de drept a c.i.m., in baza art.56 lit.i C.mun - fost art.56 lit.j C.mun.

Nu vad cum instanta a dispus reintegrarea pe ceva ce a incetat de drept ...?
Obligandu-va sa reintegrati persoana, instanta a analizat implicit si valabilitatea cim.
Prin urmare nu mai puteti introduce actiune in instanta pentru anularea contractului. Ar fi trebuiti sa solicitati acest lucru prin formularea unei cereri reconventionale in dosarul in care s-a judecat cererea de anulare a deciziei emisa de dvs.
Decizia emisa era din start supusa anularii , intrucat nu exista motiv de nulitate a c.i.m. sau poate nu s-a stiut care sunt cauzele care pot duce la nulitatea absoluta sau relativa a unui act juridic ...:-/

Faptul ca acel c.i.m. i-a expirat durata nu poate constitui motiv de nulitate ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu s-a pronuntat in niciun fel aspura contractului de munca. a mers pe exceptie. a constatat ca e nula decizia emisa de noi si atat. nu a intrat pe fondul cauzei.
Mi se pare destul de corecta decizia instantei ... intrucat nu avea cum sa intre pe fondul cauzei , intrucat acel c.i.m. a incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat , el nefiind lovit de nulitate.

La data preluarii trebuia sa se verifice toti angajatii , astfel incat se putea evita o astfel de situatie ... in prezent, care este statutul acelui salariat ? ... el nu are cum sa fie reintegrat , atata timp cat nu mai are c.i.m..

Alte discuții în legătură

Anulare contract de munca dana manea dana manea lucrez intr-un spital.odata cu desfiintarea unor spitale, unitatea noastra a preluat un anumit nr.de salariati de la o alta unitate. cum in toata acea nebunie ... (vezi toată discuția)
Pot cere acest lucru in instanta? alina.l alina.l Intr-o actiune in instanta de tipul -obligatia de a face-,pot cere reintegrarea in munca?Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Ma confrunt de ceva vreme cu o mare dilema in privinta contractelor individuale de munca pe perioada determinata ... Mai pe scurt, un inspector de la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)