avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot cere acest lucru in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot cere acest lucru in instanta?

Intr-o actiune in instanta de tipul -obligatia de a face-,pot cere reintegrarea in munca?Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata printr-o instiintare de preaviz ca imi expira CIM,nu mi s-a adus la cunostinta decizia de desfacere a CIM.Am facut o cerere de eliberare a acelei decizii(daca ea exista)la ITM,de unde inca mai astept raspuns,si mai mult decat atat am avut si o convorbire telefonica cu administratorul societatii in urma cu aproape 2 saptamani.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 3 Mai 2009
Obligatia de a face , banuiesc ca are ca obiect inmanarea unei copii de pe deciza de concediere ... in acest caz, nu aveti cum sa solicitati reintegrarea.

Reintegrarea in munca se poate solicita odata cu actiunea de anulare a deciziei de concediere.
Buna ziua ,

Notiunile de preaviz si contract de munca pe perioada determinata sunt incompatibile , impreuna . Daca ati semnat un contract de munca pe perioada determinata , unitatea nu are obligatia de a va acorda un preaviz inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat , ci doar sa emita la acea data o notificare privind incetarea raporturilor de munca la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat acel contract.
Cererea de emitere a acestui document , fie ca este depusa la ITM , fie ca este depusa la unitate , trebuie sa aiba un numar de inregistare. Dca nu ati primit raspuns in termenul legal , faceti o revenire la cererea initiala , precizand data la care ati depus-o.
HRS a scris:

Buna ziua ,

Notiunile de preaviz si contract de munca pe perioada determinata sunt incompatibile , impreuna . Daca ati semnat un contract de munca pe perioada determinata , unitatea nu are obligatia de a va acorda un preaviz inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat , ci doar sa emita la acea data o notificare privind incetarea raporturilor de munca la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat acel contract.
Cererea de emitere a acestui document , fie ca este depusa la ITM , fie ca este depusa la unitate , trebuie sa aiba un numar de inregistare. Dca nu ati primit raspuns in termenul legal , faceti o revenire la cererea initiala , precizand data la care ati depus-o.

cred ca ar trebui sa citim mai bine mesajul initial , in care nu face referire nici la tipul contractului, nici la preaviz, ci doar la o solicitare in instanta ..
alina.l a scris:

Precizez ca de peste 2 luni de la data la care am fost anuntata printr-o instiintare de preaviz ca imi expira CIM,nu mi s-a adus la cunostinta decizia de desfacere a CIM.Am facut o cerere de eliberare a acelei decizii(daca ea exista)la ITM,de unde inca mai astept raspuns,si mai mult decat atat am avut si o convorbire telefonica cu administratorul societatii in urma cu aproape 2 saptamani.Multumesc.

eu zic ca l-am citit suficient de bine !!
CIM era pe o perioda nedeterminata.Probabil am gresit eu folosind termenul -expira-.

Alte discuții în legătură

Se poate fara decizie? alina.l alina.l Am lucrat pana in 26.02,la o societate in domeniul comertului,de unde am fost disponibilizata conform instiintarii de preaviz in baza art.65(1)codul ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul cim pe perioada determinata Jeanb Jeanb Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie Am avut CIM pe perioada determinata de 3 luni, ulterioar mi s-a prelungit de doua ori.La expirarea ultimei ... (vezi toată discuția)
Am depus contestatie la decizia de concediere în termenul de ... goplanet goplanet Am depus contestatie la decizia de concediere în termenul de 30 zile pe 25.07. Decizia de pensionare anticipata cu penalizare mi s-a comunicat pe 27 iulie, ... (vezi toată discuția)