avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in cazul cim pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in cazul cim pe perioada determinata

Buna ziua
Ma aflu in urmatoarea situatie
Am avut CIM pe perioada determinata de 3 luni, ulterioar mi s-a prelungit de doua ori.La expirarea ultimei perioade nu am fost instiintat ca nu se mai doreste prelungirea contractului.
Aveam dreptul la preaviz din partea angajatorului? E drept ca , CIM pe perioada determinata inceteaza la expirarea perioadei.
Problema se pune si pentru posibilitatea de a beneficia de indemnizatie de somaj (deoarece anterior acestui contract am fost angajat la o alta societate), insa am inteles ca actele pentru somaj trebuie depuse in termen de 10 zile de la data concedierii / incetarii cim, iar acest termen a fost depasit deoarece nu am prevazut ce se va intampla, adica am for instiinta ca nu se mai prelungeste contractul dupa ce a expirat perioada.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 12 Februarie 2013
Angajatorul nu are obligatia legala de a prelungi un c.i.m incheiat pe durata determinata.
Termenul de 10 zile de la data concedierii este pentru a beneficia de somaj de la aceasta data.
Daca il depasiti, veti beneficia de somaj de la data depunerii cererii dar cererea trebuie depusa nu mai tarziu de 12 luni de la data concedierii.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Jeanb

Actele la somaj le puteti depune in termen de maxim 12 luni de la data incetarii c.i.m. ... insa se va primi somaj de la data depunerii cererii daca s-a depasit termenul de 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de somaj si salariu compensatoriu elyza88 elyza88 Buna seara, Sunt angajata de 1 an si 3 luni, la o firma cu 90 de angajati, pe postul de operator stocare date. Am fost angajata initial cu un contract pe o ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidelor deliaavram deliaavram buna seara.am nevoie de un ajutor.sora mea,e insarcinata in trei luni.a anuntat seful de magazin,dar seful nu a vrut sa anunte mai departe pe cei de la ... (vezi toată discuția)
Angajare pe perioada determinata iliemailat iliemailat recent am fost angajat la o s.c. pe perioada de trei luni (Perioada de proba). dupa expirarea celor trei luni, mai au dreptul cei de la conducerea sc sa-mi ... (vezi toată discuția)