avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare ONG

Buna ziua,
prietenii mei vor sa isi infiinteze un ONG, dar sa-i reprezint eu peste tot unde este necesar ptr infiintare. Intrebarea mea este daca imi trebuie procura notariala sau stiu ca in statut se trece o persoana imputernicita sa reprezinte organizatia? Mentionez ca eu nu voi avea calitatea de asociat.
si o alta nelamurire:
daca asociatia este formata doar din 3 pers mai avem nevoie de cenzor?
Va multumesc si astept raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: lylygry , utilizator 15:22, 5 Iulie 2011
Se trece la sfarsitul Actului Constitutiv persoana imputernicita cu indeplinirea procedurilor necesare infintarii ong-ului.

Daca nu sunteti avocat aveti nevoie de procura notariala pentru ridicarea cazierelor fiscale ale membrilor.
Va multumesc frumos ptr lamurire!
Dar in ceea ce priveste cenzorul? Am mai citit cate ceva, dar.........
Nu va trebuie cenzor. Obligativitatea cooptarii unui cenzor apare cand depasiti 15 membrii si treaba lui intervine cand trebuie aprobate situatii financiare (bilant) pentru ca trebuie sa faca un raport catre membrii adunarii genarale si acest raport se depune si la finante odata cu bilantul.
Va multumesc ptr raspuns=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong - asociatie culturala ccgmau ccgmau Buna ziua, Avem o asociatie culturala, cu 14 membrii asociati, cu cenzor stabilit prin statut si nominalizat in actul constitutiv. Mentionez ca cenzorul face ... (vezi toată discuția)
Schimbare cenzor alexix alexix am un ONG si acum am aflat ca contabilul pe care l-am trecut ca fiind cenzor nu este autorizat. ce pot sa fac in acest caz? trebuie sa refac intreaga ... (vezi toată discuția)
Obligativitate numire cenzor asociatie Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua, In cazul unei asociatii cu 3 membrii, este obligatorie numirea unui cenzor? In statut se mentioneaza ca activitatea de control a gestiunii ... (vezi toată discuția)