avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

maternitate

sotia mea a nascut pe 21 iunie si acum eu vreau sa intr-u in concediu de crestere copil de pe ce data pot sa intru?
Cel mai recent răspuns: adina_75 , utilizator 17:18, 30 Iunie 2011
Trebuie sa fiti un pic mai explicit.Dacă sotia nu are statut de asigurat,completati toate actele si faceti cererea ,incepând cu data nasterii copilului.In caz contrar dupa cele 42 zile concediu de lăuzie.
este asigurata dar are o intrerupere in ultimul an si nu cred ca va beneficia si oricum vreau sa iau eu concediu. a lucrat dar in august a avut cateva zile de concediu fara plata
In situatia aceasta este clar ca puteti beneficia de concediu cu data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un viitor tatic ce vrea sa intre in concediu ingrijire copil narcisss narcisss Situatia firmei in care lucrez este incerta, asa ca vreau sa plec din firma . Intrucat sotia mea va naste la jumatatea lunii mai, vreau sa stiu daca imi pot ... (vezi toată discuția)
Legea acordarii prenatalului siskoady siskoady va rog frumos sa imi spune-ti la cate saptamani se acorda prenatalu.Eu am 30 saptamani cand imi expira riscul maternal eu am numarat zilele si dupa mine as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata mihalceaflorin mihalceaflorin buna seara.as dori indemnizatia 500lei si sa merg la munca imediat dupa nastere.sotia poate incepe serviciul imediat dupa nastere fara sa stea cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)