avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contract cedare leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contract cedare leasing

Salut,

vreau sa predau leasingul de pe un PFA pe o PJ, din pacate cei de la leasing cer niste acte mai stufoase si avand in vedere ca firma este infinatata in primava, unele nu le am.
Exista posibilitatea de a ceda masina PJ astfel incat pe perioada ramasa sa se foloseasca de masina legal, iar la final sa se faca doar un contract de v/c intre cele 2 parti?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 15:10, 31 Iulie 2008
Daca nu prezentati firmei de leasing toate actele solicitate, atunci aceasta nu va fi de acord cu cesiunea drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractul de leasing (exista posibilitatea ca si in cazul in care le prezentati sa nu obtineti acordul). Atat timp cat masina nu este proprietatea dvs. (pe toata durata leasingului masina este proprietatea firmei de leasing) si firma de leasing nu-si da acordul privind cesionarea, nu puteti dispune folosirea masinii de catre o terta persoana (fie ea fizica sau juridica). Ar fi o varianta care insa nu stiu daca v-ar avantaja si daca este aplicabila la situatia de fapt in cazul dvs. - contractul de imprumut cu garantie - insa nici in acest caz nu puteti lasa persoana juridica sa foloseasca masina intrucat aproape sigur in contractul de leasing exista o interdictie in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare leasing caprice caprice Buna ziua, am dorit sa fac o cedare de leasing,insa am ramas stupefiat sa constat cat costa contractul de cesiue emis de catre firma creditoare si anume 496 E. ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale societate comerciala ancutzahofer ancutzahofer Buna ziua, Va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns. Pot vinde o societate comerciala daca am in patrimoniul ei o masina achizitionata in ... (vezi toată discuția)
Cesionare obligatii ContSters88252 ContSters88252 pot cesiona unei terte persoane drepturile si obligatiile ce rezulta dintr-un contract de imprumut facut cu o banca?Sa zicem ca in contul ... (vezi toată discuția)