avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... gaura in stalpul de rezistenta al blocului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

gaura in stalpul de rezistenta al blocului

incerc sa gasesc calea legala de a rezolva urmatoarea problema: firma angajata sa monteze aerul conditionat a gasit de cuviinta sa scoata furtunul fix prin stalpul de rezistenta al blocului (precizez ca blocul e din 60, cu structura portanta de beton armat si inchideri de caramida), cand puteau sa dea gaura 10 cm mai la dreapta prin caramida neportanta. gaura are in medie vreo 8 cm diametru si strabate consecvent betonul printre armaturi (care acum sunt descoperite).

sunt perfect constienta de faptul ca o astfel de slabire a structurii poate fi fatala la un cutremur si vreau sa rezolv cat mai curand problema! dar e vorba de costuri considerabile pe care nu le pot acoperi in totalitate (consultanta unui inginer structurist si lucrarile de refacere a stalpului in sine).

rog pe oricine care cunoaste vreo modalitate in care as putea sa scot un sprijin de la firma care a comis crima (vreo lege referitoare la atributiile lor sau orice credeti ca imi poate fi de ajutor) sa raspunda la acest post!

de asemenea vreau sa inteleg daca, din punct de vedere legal, sunt vinovata eu (ca proprietar) sau cei care au facut lucrarile. desigur, cunostintele mele in domeniu sunt aproape inexistente si nu am stiut ce fac ei acolo, asadar mi-ar fi fost peste putinta sa ii impiedic. abia tarziu dezastrul a fost observat de un prieten arhitect care mi-a si explicat amploarea problemei. firma cu asta se ocupa, ar trebui sa stie ce fac, la prima vedere imi pare ca ei sunt vinovati, totusi legea ar putrea spune altceva.

astept cu mare interes orice opinie sau raspuns!
va multumesc anticipat,
larisa

Alte discuții în legătură

Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am achiziționat recent un apartament într-un bloc ... GifsTV GifsTV Bună ziua, Am achiziționat recent un apartament într-un bloc construit în 1974. Rețeaua electrică veche (din aluminiu) este într-o stare avansată de ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre reabilitarea termica a blocurilor ContSters61389 ContSters61389 Am vazut cum se face lucrarea: se prind cu adeziv placi de polistiren, apoi se dau gauri cu rotopercutorul, in placa si in zidul din spate, iar in gauri de ... (vezi toată discuția)