Avem un salariat cu contract pe perioadat determinata, urmand ca acesta sa expire in luna iulie. El si-a facut cerere pentru concediu fara plata pana in luna august, aceasta fiindu-i aprobata de seful de sectie. Pe baza acestei cererii i sa suspendat contractul de munca pana in luna august. Angajatul fiind plecat din tara pentru a putea fi contactat. Ce se poate face in acest caz? II desfacem contractul cand acesta va expira la termen, desi avem cererea de CFP aprobata si Actul Aditional semnat?
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Cum a putut sa solicite si sa-i fie aprobata o perioada de CFP pentru care nu este in relatii de munca? Trebuia consultata persoana care se ocupa de resurse umane.
Angajatul are contract pe perioada determinata pana la jumatatea lunii iulie. Intre timp si-a facut o cerere de CFP pana la sfarsitul lunii august, cerere care i-a fost aprobata si i s-a intocmit Actul Aditional pentru suspendare. Nu s-a luat in vedere ca persoana respectiva are contractul pe perioada determinata. In acest caz, cum se procedeaza? Contractul de munca de fapt expira in perioada cand acesta e suspendat.
1.Trebuia sa ii intocmiti act aditional de prelungire a CIM.
2.Decizie de suspendare a CIM.
3.La expirarea CIM trebuia sa intocmiti Decizie de incetare a CIM.
Cam asa vad eu ca trebuia facut.
Daca angajatul are o cerere aprobata de CFP cred ca va poate contesta in instanta decizia de incetare a CIM.Va poate acuza ca ati omis sa ii prelungiti CIM.
Suspendare cim
negut_dorina
buna seara ,am un contract pe perioada determinata expira perioada 01.05.2012.intre timp salariatul are cerere de cfp 20.02.2012-20.04.2012.i-am suspendat cim ... (vezi toată discuția)