avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expirare CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expirare CIM pe perioada determinata

Buna ziua,

Avem un salariat cu contract pe perioadat determinata, urmand ca acesta sa expire in luna iulie. El si-a facut cerere pentru concediu fara plata pana in luna august, aceasta fiindu-i aprobata de seful de sectie. Pe baza acestei cererii i sa suspendat contractul de munca pana in luna august. Angajatul fiind plecat din tara pentru a putea fi contactat. Ce se poate face in acest caz? II desfacem contractul cand acesta va expira la termen, desi avem cererea de CFP aprobata si Actul Aditional semnat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AnomarG , utilizator 20:04, 1 Iulie 2011
O formulare gresita a unei cereri nu poate obliga angajatorul sa-i prelungeasca contractul asa cum nici concediul medical sau alta situatie nu poate anula incetarea de drept a contractului incheiat pe durata determinata la data expirarii acestuia.
1. Din Codul muncii:
Art.49
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

2. Asadar CIM inceteaza de drept la data expirarii sale (art.56i) indiferent ca a facut si i s-a aprobat cererea de CFP.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim negut_dorina negut_dorina buna seara ,am un contract pe perioada determinata expira perioada 01.05.2012.intre timp salariatul are cerere de cfp 20.02.2012-20.04.2012.i-am suspendat cim ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca ( trimitere in somaj din concediu medical) miron19_45 miron19_45 Am fost angajat pe durata determinata, in perioada de derulare a raporturilor de munca m-am imbolnavit capatant un handicap, ( Cancer la colon cu anus ... (vezi toată discuția)
Cim intrerupt sau nu? silvia99 silvia99 buna dimineata! daca un angajat are contract pe determinata intre 28.05 - 31.08.2011 si apoi act aditional prin care se stipuleaza trecerea pe perioada ... (vezi toată discuția)