avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea obligatorie pentru locuinte
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea obligatorie pentru locuinte

Legea nr 260/2008 poate fi calificata :
-ca o lege discriminatorie (deoarece nu se tine cont de valoarea locuintei ,fiind egala pentru toti)
-un abuz (deoarece obliga la efectuarea unui contract cu o societate privata fara garantii din partea statului)
-o incalcare a proprietatii private si a dreptul sacru al proprietarului de a decide soarta propriilor bunuri.
-de incalcare a drepturilor omului (deoarece nerespectarea ei induce la sanctiuni administrative si chiar pierderea proprietatii insasi daca se refuza plata amenzilor)
-o lege inpotriva cetatenilor (deoarece societatea de asigurari privata are beneficii materiale de pe un bun care de fapt nu este al ei)
-o lege care contravine legilor Europene in materie de proprietate.

- VIATA si PROPRIETATEA pot fi considerate valori SACRE pentru care cetatenii sa decida asa cum vor ei (ca in Europa) si nu sa le fie impusa aceasta "grija" mascata....care de fapt ascunde interese materiale de grup..?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 01:21, 1 Iulie 2011
- In caz de calamitate nu se da echivalentul valorii imobilului ci prima maxima de 20000 euro. Nu conteaza ca imobilul a valorat 100000 euro, pentru o valoare mai mare aveti asigurarile facultative.
- Sunt garantate de stat (PAID) - [ link extern ]
- Si in cazul in carea are loc o catastrofa proprietarul se va plange ca de ce nu ii reface statul casa la loc. De parca e obligatia statului sa ii refaca proprietatea.
- Poti sa faci ce vrei cu proprietatea ta, nu te obliga nimeni sa o darami, sa o vinzi, donezi, etc.
- La fel ca si in cazul asigurarii RCA se aplica amenzi pentru ca statul a impus aceasta asigurare ca sa te ajute. Statul nu va mai despagubi pe nimeni pentru ca nu este obligatia lui.
- Societatile de asigurări au beneficii materiale dar si pierderi pentru ca se obliga sa iti plateasca tie prima de asigurare.
- Este conforma cu legislatia europeana.
- Nu este afectata proprietatea, prin asigurare iti este chiar garantata proprietatea (despagubirea in caz de dezastru).

Legea a fost facuta pentru ca statul nu are obligatia de a despagubi proprietatea privata pentru dezastre. De ce oare toti cred ca in caz de dezastru statul trebuie sa plateasca?

Noi romanii ne-am cam obisnuit sa ne plingem de mila ,vrem progres,vrem ca statul sa ne tina in spate,dar vrem si sistem de invatamant performant,medicamente si spitale decente,cercetare etc.etc.Dar toate astea costa...Poate sint mai naiv dar cred ca numai cu forta ne putem gandi la protectia noastra
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Aveti dreptate in tot ce afirmati dar numai in parte. Nu va mai obliga nimeni sa incheiati o polita obligatorie, puteti incheia o asigurare facultativa la o suma asigurata cat mai aproape de valoarea reala, va cuprinde mai multe riscuri asigurate si se poate plati si in rate(pana la 12).
Problema este ,ca eu nu vreau nici un tip de asigurare pentru casa mea !....consider ca trebuie sa decid eu daca vreau aceasta asigurare sau nu.
Nu am intalnit asemenea tip de aberatie in toata Europa.....un maine ma va obliga sa-mi fac asigurare pe viata obligatorie ,cu scuza ca le pasa foarte mult de viata mea !
Si pe urma rolul impozitului pe imobil este tocmai acesta ,de a crea infrastructuri si de a stabili care sunt zonele edificabile si care nu ,inpreuna cu proiectele care sunt facute la un anumit grad seismic.
Este doar o afacere de sute de milioane de euro pentru societatile de asigurare.....!
.."statul nu are obligatia de a despagubi proprietatea privata"...?
Cred ca confundati Statul cu reprezentantii Statului.....Statul suntem noi cetatenii iar guvernantii sunt reprezentantii statului mandatati de noi (stat) prin vot sa ne reprezinte interesele....si eu nu cer nimic reprezentantilor mei ,eu PRETIND sa lucreze in slujba cetatenilor si nu al unei companii de asigurare !
Sa te oblige printr-o lege sa asiguri un imobil aflat in proprietatea ta ,eu unul nu am intalnit in Europa.....numai in Romania ,profitand de incompetenta "alesilor" nostrii ,societatile de asigurare pot da un asemenea TUN !
[ link extern ]

eu unul nu am intalnit in Europa.....numai in Romania

Pentru ca in Europa lumea este educata să isi asigure bunurile, nu trebuie sa ii oblige statul.

Pe acelasi considerent puteti fii consternat si pentru faptul ca statul a impus criterii si reguli de constructie pentru cladiri, nu?

Eu personal consider ca aceasta asigurare obligatorie este extrem de necesară pentru societatea românească. Ne ajută să învătăm ce este preventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea este obligatorie pentru o garantie de 20 000 e dar.... Corsin Corsin ce fac daca imobilul meu valoreaza 50 000 de Euro. Voi plati o cotizatie mai mare sau acest caz de figura nu e prevazut in ceeace citesc. Cu drept se ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa de casa galus galus Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza o asigurare cesionata in favoarea bancii? irinuca21 irinuca21 Buna ziua! Am un credit ipotecar de cca 70000 euro pentru casa. Pt acest credit am incheiat o asigurare ce e cesionata in favoarea bancii. Daca doamne ... (vezi toată discuția)