- In caz de calamitate nu se da echivalentul valorii imobilului ci prima maxima de 20000 euro. Nu conteaza ca imobilul a valorat 100000 euro, pentru o valoare mai mare aveti asigurarile facultative.
- Sunt garantate de stat (PAID) -
[ link extern ]
- Si in cazul in carea are loc o catastrofa proprietarul se va plange ca de ce nu ii reface statul casa la loc. De parca e obligatia statului sa ii refaca proprietatea.
- Poti sa faci ce vrei cu proprietatea ta, nu te obliga nimeni sa o darami, sa o vinzi, donezi, etc.
- La fel ca si in cazul asigurarii RCA se aplica amenzi pentru ca statul a impus aceasta asigurare ca sa te ajute. Statul nu va mai despagubi pe nimeni pentru ca nu este obligatia lui.
- Societatile de asigurări au beneficii materiale dar si pierderi pentru ca se obliga sa iti plateasca tie prima de asigurare.
- Este conforma cu legislatia europeana.
- Nu este afectata proprietatea, prin asigurare iti este chiar garantata proprietatea (despagubirea in caz de dezastru).
Legea a fost facuta pentru ca statul nu are obligatia de a despagubi proprietatea privata pentru dezastre. De ce oare toti cred ca in caz de dezastru statul trebuie sa plateasca?
Noi romanii ne-am cam obisnuit sa ne plingem de mila ,vrem progres,vrem ca statul sa ne tina in spate,dar vrem si sistem de invatamant performant,medicamente si spitale decente,cercetare etc.etc.Dar toate astea costa...Poate sint mai naiv dar cred ca numai cu forta ne putem gandi la protectia noastra