avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare din oficiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare din oficiu

Buna ziua,

La un moment dat am fost asociat unic intr-o societate, la un moment at am adus un asociat, iar la o peroada mi-am cesionat toate partile celuilalt asociat, astfel el devenind asociat unic. Din pacate din momentul in care am facut cesiunea la biroul notarial, acea persoana nu mai este de gasit, dar nici nu a inregistrat modificarile la Registrul Comertului, si nici nu a mai depus nimik la Finante. Bilantul nu este depus la Reg Com pe anii 2004,2005,2006,2007. Intrebarea mea este: in mod normal aceasta societate nu ar fi trebuit sa fie deja lichidata din oficiu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 16:58, 31 Iulie 2008
Nu va fi lichidata ci dizolvata la cererea Registrului Comertului si intrucat firma are asociat unic, nu va fi nevoie de lichidator (activul si pasivul societatii trec in patrimoniul asociatului unic); referitor la dizolvare, depinde in ce judet este inmatriculata societatea respectiva si ce denumire are (in Bucuresti sunt mai avansati cu dizolvarile ca in teritoriu), probabil ca va fi dizolvata in curand tinand cont de faptul ca nu are bilantul depus din 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma nicolaus nicolaus Am o problema , in ianuarie am observat pe portalul trbunalului ca firma mea este in dizolvare ceruta de ORC! Am fost si m-am interesat de ce si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Contabilitate Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)