avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie

in urma cu mai multi ani am fost inscrisa intr-o asocatie familiala facuta de tata, in anul 2004 asociatia a fost radiata...dar acum cateva zile am primit o somatie de la afp ptr o suma datorata cica de asociatie care trebuie platita de noi. in somatie scrie ca avem dreptul sa contestam aceasta somatie la instanta competenta ...
va rog frumos sa-mi explicati ...au dreptul cei de la finante sa ne ceara noua bani din moment de asociatiea este radiata din 2004 si unde putem depune contestatie ??
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:23, 3 Iulie 2011

va rog frumos sa-mi explicati ...au dreptul cei de la finante sa ne ceara noua bani din moment de asociatiea este radiata din 2004 si unde putem depune contestatie ??

- daca asociatia este radiata datoriile acesteia catre ANAF trec automat in contul persoanelor fizice care au constituit-o
- creantele bugetare se prescriu in 5 ani calculati de la 01.01 a anului urmator
1 contestatie la ANAF
2 daca raspunsul este nefavoabil - contestatie in instanta

se poate trece peste contestatia catre afp facand direct contestatie in instanta?
Nu, intai trebuie sa faceti contestatie la AFP.
in cazul in care contestatia s-a depus la judecatorie...si s-a respins iar in motivare se mentioneaza ca ar fi trebuit formulata actiunea in contecios administrativ.....ce mai pot face acum?
formulati o noua actiune si o depuneti la Tribunal sectia contencios administrativ , dar mai intai trebuie sa aveti raspunsul la contestatie de la ANAF

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatul poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator? rapoimpex rapoimpex Asociatul partener și Director in acelasi timp al societatii comerciale poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata castigate,punere in executare ContSters89404 ContSters89404 De curand am castigat niste procese civile in materie de contencios administrativ si fiscal cu ANAF. Desi mi s-au admis toate actiunile,judecatorii s-au ... (vezi toată discuția)
Creanta / titlu de creanta adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua. Speta este urmatoarea: Am o somatie si un titlu executoriu emise de Administratia Financiara pentru suma de 550 lei. Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)