De curand am castigat niste procese civile in materie de contencios administrativ si fiscal cu ANAF.
Desi mi s-au admis toate actiunile,judecatorii s-au facut ca "uita" sa acorde si cheltuielile de judecata,desi le-am cerut.
Asa ca a trebuit sa deschid o noua actiune separata ce viza numai cheltuielile de judecata.Actiunea am castigat-o ,am investit-o cu formula executorie si definitiva (nu si irevocabila inca) si am notificat in scris si ANAF-DGFP-AFP Tg-Jiu despre aceasta,le-am depus toate documentele (sentinta civila,sentinta de investire cu formula executorie,contul meu de la Banca).
INTREBAREA MEA: care este termenul legal de punere efectiv in executare a sentintei?Adica,in cat timp sunt obligati ei sa-mi vireze banii in cont,si daca se poate si care este temeiul legal?
Va multumesc!
Aceste autoritati au calitatea de debitori fata de dv.
In cazul in care instanta de contencios administrativ v-ar fi acordat cheltuielile de judecata, in baza art. 18 din Legea nr. 554/2004, aceasta putea stabili, prin dispozitiv, la cererea dv., un termen de executare.
Avand in vedere ca, printr-o actiune separata ati solicitat si obtinut cheltuielile de judecata ocazionate su solutionarea actiunii in contencios administrativ, daca debitorul nu va achita datoria de buna-voie, il veti soma printr-o notificare sa va achite suma datorata, sub sanctiunea executarii silite a datoriei.
In cazul in care debitorul nu plateste de buna voie (nu exista reglementat un astfel de termen! dar, atentie! aceste sume se prescriu in termen de 3 ani de la data la care hotararea a ramas definitiva), il veti executa silit, urmand ca debitorul sa achite si cheltuielile ocazionate de executarea silita (onorariu avocat, dupa caz, onorariu executor, taxe timbru etc.). ;)