avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatul poate reprezenta in instanta societatea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatul poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator?

Asociatul partener și Director in acelasi timp al societatii comerciale poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator intr-un proces de contencios administrativ fata de AFP? Care este modalitatea de mandatare?
Hotarare AGA, Delegatie din partea reprezentantului (administratorului).
Da, se poate in conditiile sus descrise insa nu veti avea decat dreptul de a depune acte si a formula cereri in scris.
Instanta nu o sa va lase sa veorbiti in instanta decat daca va intreaba ea ceva.

Daca procesul este mai complicat ar fi necesar sa va angajati avocat pentru ca altfel veti fi dezavantajati daca cealalta parte din proces isi va angaja avocat.
Fiind un proces in contecios, AFP a deschis actiune impotriva societatii si a administratorului.
Asociatul (director) poate reprezenta societatea pe baza de procura. Obligatoriu, trebuie ca societatea sa fie reprezentata de un avocat!
Situatia este tocmai invers, eu am chemat AFP in contencios, sunt director si partener asociat la firma dar nu sunt administrator.
Ceva nu suna bine ?? Dv. ca persoana fizica, nu puteti deschide actiune in instanta, dar soocietatea DA.

Alte discuții în legătură

Cine reprezinta srl in instanta dacmoto dacmoto In proces, de catre cine este reprezentat un SRL? Directorul econimic sau directorul executiv pot fi chemati in proces ca martori sau la interogatoriu, ca ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala - articol din lege mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Poate cineva sa imi indice temeiul juridic pentru excluderea unui asociat dintr-un SRL din cauza de concurenta neloiala? Legea 31/1990, art 222 ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)