avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatul poate reprezenta in instanta societatea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatul poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator?

Asociatul partener și Director in acelasi timp al societatii comerciale poate reprezenta in instanta societatea comerciala daca nu este si administrator intr-un proces de contencios administrativ fata de AFP? Care este modalitatea de mandatare?
In opinia mea intrebarea este corect pusa, deci societatea comerciala, prin mine avand hotarare AGA in acest sens, a contestat o stingere de creante la AFP, contestatia a fost gasita ca netemeinica de catre cei de la AFP, socoietatea avea datorii la taxe si impozite, datoriile au fost stinse in alt mod decat cel din lege, si acest act a fost contestat de mine la instanta, AFP a invocat ca nu pot reprezenta societatea comerciala. Chiar daca as fi fara mandat, eu personal consider ca pot reprezenta societatea comerciala ca fiind persoana interesata, daca stiu bine orice "persoana interesata" este sintagma din legea contenciosului.

Oricum, multumesc pentru sfaturi tuturor.
Din pacate, LEGEA ESTE LEGE si...nu tine cont de ..dorinta dvs.
In conformitate cu codul de procedura, doar societatea poate contesta in instanta decizia AFP.
Cu parere de rau, pozitia AFP in cazul prezentat este corecta.
Dar...ce a decis instanta???
Daca ati fi creditor al societatii ati putea contesta decizia AFP in calitate de creditor, persoana interesata, pe calea actiunii oblice :) Chichite avocatesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine reprezinta srl in instanta dacmoto dacmoto In proces, de catre cine este reprezentat un SRL? Directorul econimic sau directorul executiv pot fi chemati in proces ca martori sau la interogatoriu, ca ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala - articol din lege mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Poate cineva sa imi indice temeiul juridic pentru excluderea unui asociat dintr-un SRL din cauza de concurenta neloiala? Legea 31/1990, art 222 ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga srl prin mandat sictiran sictiran Buna ziua, Reprezentantul legal al unei societati comerciale (SRL) emite o hotarare AGA in calitate de mandatar, cu invocarea art 121 din legea ... (vezi toată discuția)