avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu mostenitor

Bunicii au decedat avand doi fii.
-Unul din fii a decedat
-Celalalt i-a revenit cota de 1/1,dar a decedat si acesta ulterior.
Noi suntem doi nepoti, eu de la fiul decedat ... iar celalalt de la fiul decedat ulterior.
Cine are dreptul la mostenire?
Copilul primului fiu sau copilul celui de al doilea fiu care a decedat ulterior?
Care este perioada de timp in care se poate anula un titlu de mostenitor ?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 22:36, 30 Iunie 2011
Deci cota trebuia sa fie 1/2 pentru fiecare fiu. Initiati in instanta o actiune de anulare a certificatului de mostenitor a unchiului.

Actiunea în anularea certificatului de mostenitor este imprescriptibila când vizeaza constatarea calitatii de mostenitor, stabilirea masei succesorale si a drepturilor fiecarui mostenitor, cuprinderea în masa succesorala a unui bun proprietatea altuia (situatie în care actiunea în anulare întruneste caracteristicile unei actiuni în revendicare sau în constatare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala redusa in dauna fiului din prima casatorie ionmoisil ionmoisil - bunicii a si b au avut 2 fii, x si y; - certificat de mostenitori in urma decesului bunicului a in cotele legale pentru bunica b si cei doi fii x si y ;- ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)