As dorii sa ajut un prieten care se confrunta cu o situatie delicata. Este divortat si are impreuna cu fosta sotie un copil. Custodia copilului o detine mama copilului, insa el a intentat proces impotriva ei pentru modificarea programului de vizita. Nu doreste decat sa-l vada 2 zile pe luna si in timpul vacantelor sa-l ia 2 saptamani la el acasa. Problema este ca a avut prima infatisare si din motive greu de inteles avocata angajata de el nu i-a raspuns la telefon, asa incat s-a prezentat singur la tribunal. Acolo a primit cateva hartii depuse de avocata fostei sotii cum ca este iresponsabil , ca nu are conditii bune acasa pentru a sta cu el copilul si acum el este afectat de aceste lucruri.
Rugamintea mea este sa imi spuneti daca aceste motive sunt suficiente sau sunt luate in considerare de judecator , nici unul dintre acestea nefiind adevarate. Mai mult doreste sa angajeze un alt avocat care sa contraatace cele declarate de fosta sotie.
Parerea mea este ca nu ar fi necesar, acelea sunt pur si simplu lucruri rau intentionate intrucat ea nu doreste sa i se incredinteze copilul.
Ce ar trebuii sa faca el in situatia asta ? Care ar fi urmatorul pas pe care ar putea sa - faca ca sa castige procesul ?
Rog domnii avocati in domeniu sa -mi raspunda. Nu stiu ce sfat sa-i dau.
Multumesc.
Ar trebui sa solicite ancheta sociala la domiciliul sau pentru a face dovada ca are conditii bune pentru ingrijirea minorului. Sa aduca o recomadare de la serviciu, adeverinta de salariu..si orice alt inscris care poate atesta ca este un om respectabil.....inclusiv un martor. de asemenea sa faca dovada ca plateste pensia alimentara si ca incearca sa contribuie si in alt mod la ingrijirea minorului ( adouri , hainute, rechizite..peste pensia de intretinere)
Judecatorii sunt sensibili la acestea aspecte si sunt de acord ca AMBII parintii sa aiba relatii personale cu minorul
Din contra , a platit-o inainte :) si toate cele mentionate de d-na avocat mai sus au fost anexate la dosar. Oricum multumesc de ajutor si mai astept si ale solutii .
Poate avocata si-a gasit alt caz si a fost platita doar pentru redactarea actiunii.Nu am auzit niciodata ca un avocat platit pt caz sa nu se prezinte...
Dar...orice e posibil...
Va obtine drept de vizita dar cu luarea la domiciliu a minorului trebuie sa dovedeasca ca se descurca singur...
Nu ati precizat ce varsta are minorul...
Avocata a fost angajata pe toata perioada desfasurarii procesului si ca sa va raspund la intrebare copilul are 6 ani. Si inca un detaliu pe care l-am omis si care poate fi important , fosta sotie a adus niste adeverinte medicale din care rezulta ca minorul raceste des , pe undeva se precizeaza chiar astm bronsic si ca nu poate fi dat tatalui intrucat nu are conditii prielnice pentru sanatate mentionand lipsa de igiena si umiditate ( domiciliul tatalui fiind undeva in provincie ) . Credeti ca vor cantarii foarte mult aceste aspecte in luarea unei decizii ?
Inca ceva : aveti idee cat este tariful unui avocat care sa-l reprezinte in tribunal ?
Reincredintare minor
maara
Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)