avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concediul medical combate concediul de odihna?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concediul medical combate concediul de odihna?

Buna ziua,

Am un salariat care a fost in concediu medical tot anul, pana in prezent.
Salariatul se afla in incapacitate totala de munca"si-a pierdut vederea", ca atare in baza deciziei medicale si a certificatului de handicap eu ii incetez cim conf. art.61 lit c) CM. Mentionez ca pana in 30.06.2011 a avut concediu medical, ca atare incetarea o fac cu 01.07.2011 cum specifica si Decizia.

Intrebarea mea este: Cum procedez cu concediul de odihna, tinand cont ca el n-a nicio zi. Logic, n-are nicio zi de CO din moment ce n-a prestat activitate!

Dar cum legea nu e tocmai logica, va rog sa ma lamuriti vis a vis de CO, cum ii scriu in decizie CO??:(

Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Nsimona , utilizator 14:53, 4 Iulie 2011
Offf, :(am sunat la ITM si mi s-a spus, citez Inspectorul: concediul medical anuleaza concediul de odihna si " concediu de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata":(, deci e logic...:(.
Dupa Curtea Europeana de Justitie, care printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, interpretand dispozitiile art. 7 din Directiva 2003/88, privind anumite aspecte ale organizarii timpului de lucru trebuie interpretat in sensul ca nu se opune unor dispozitii sau unor practici nationale potrivit carora un lucrator aflat in concediu medical nu are dreptul la un concediu anual platit efectuat intr o perioada de concediu medical.
Acum eu ce iau in considerare, codul muncii, nu, ca doar nu ma apuc acum de jurisprudenta?

Multumesc frumos pentru timpul acordat....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Concediul de odihnă Mandyna Mandyna Bună ziua... Lucrez într-un salon, program 1/1zi,cartea de muncă plătită la 8 ore... Cu toate ca în contractul de muncă figurez cu drept la Concediu ... (vezi toată discuția)
Neclaritati-concediul de odihna bertha28 bertha28 Buna ziua, Lucrez la o companie franceza in Oradea de 2 ani de zile, angajata cu carte de munca, 8h/zi. Problema mea si a multor alti angajati este de ce ne ... (vezi toată discuția)