avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indicarea gresita a termenului de contestare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indicarea gresita a termenului de contestare a deciziei de concediere

care este sanctiunea indicarii gresite a termenului in care salariatul poate contesta decizia de concediere? in decizie se prevad alt termen si al temei legal pentru contestare..
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
monik, utilizator
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 11:36, 7 Iulie 2011
Instanta va constata nulitatea deciziei.
multumesc, insa nu se poate considera o eroare materiala si atat? de ce atrage nulitatea caci termenul a fost precizat totusi..insa gresit..

multumiri!
Greselile pot impiedica angajatul sa aiba acces la justitie in termenul prevazut de lege.
monik a scris:

care este sanctiunea indicarii gresite a termenului in care salariatul poate contesta decizia de concediere? in decizie se prevad alt termen si al temei legal pentru contestare..
multumesc!

Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta.

Eroarea sub acest aspect - indicarea gresita a termenului de contestatie - daca nu v-a produs nicio vatamare nu poate fi sanctionata cu nulitatea deciziei de concediere.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire ... (vezi toată discuția)
Decizie, avertisment. În urma unui proces verbal în care se ... LOPY LOPY Decizie, avertisment. În urma unui proces verbal în care se constată de către angajator (privat) și un angajat , ce au semnat procesul verbal, am luat la ... (vezi toată discuția)