In 25.01.2011 la un meci de fotbal am suferit o entorsa usoara la genunci,am fost consultat de un ortoped care mi-a spus ca nu este nimic grav,nu necesita investigatii complexe,mi-a scris medicamente si repaus fizic 10 zile.Dupa aceasta perioada de repaus fizic m-am refacut complet,continuand activitatile sportive.Neavand in aceasta perioada o asigurare de accidente,cu idea ca in viitor sa nu am neplaceri pe 15.02.2011 am facut o asigurare de accidente.Pe data de 10.03.2011 din nefericire am avut un accident alunecundu-ma pe strada,mi s-a rupt ligamentul tot de la aceas genunchi.Asiguratorul refuza plata indemnizatiei,pentru faptul ca dupa parerea lor eu am avut o "afectiune preexistenta".Ce sansa de custig am in cazul in care dau in judecata?
Consultati un medic ortoped, care va poate explica/instrui asupra argumentelor pentru care entorsa, vindecata, nu poate fi considerata/catalogata drept "afectiune preexistenta", specifica unei imbolnaviri deja instalata care se acutizeaza in timpul de valabilitate al politei.In plus, evenimentul nici macar nu este o inbolnavire ci este un pur accident, acoperit in primul rand de orice polita specifica.
Avand o expertiza medicala prin care se demonstreaza ca ruptura de ligament nu a fost existenta la data asigurarii, aducand si probe in acest sens,(adeverinte medicale, referat medic familie/sportiv) aveti toate sansele sa obtineti indemnizatia refuzata, ori prin conciliere ori in instanta.
Din cate inteleg nu exista legatura intre entorsa si ruperea de ligamente. Ruptura de ligamente nu este o boala cronica instalata inca inainte de incheierea politei. Angajati-va un avocatsi actionati in instanta asiguratorul respectiv. Dar inainte de asta e bine sa faceti o reclamatie la CSA apoi sa chemati la conciliere asiguratorul si cu cele doua raspunsuri declansati actiunea in instanta.
Daca puteti demonstra ca ati fost vindecat complet in urma primului eveniment, puteti avea castig de cauza. Asiguratorul face referire la o afectiune preexistenta, ori dupa parerea mea, in cazul dvs. nu este vorba de o boala ...ci despre un accident.