avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua !
Intr-un proces de partaj se tine cont de veniturile celor 2 soti astfel incat sa se poata evidentia aportul fiecaruia la dobandirea bunurilor din timpul casatoriei?
Daca unul a avut dublul venitului celuilalt, inseamna ca acesta va lua dublul bunurilor?
Nu sunt copii implicati in cauza.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:04, 3 Septembrie 2011
in principiu cotele sunt de 1/2 pt bunurile dobandite in timpul casatoriei. cel care a avut venituri mai mari va putea solicita o cota mai mare. insa nu neaparat o va si obtine.
Multumesc
athe a scris:

in principiu cotele sunt de 1/2 pt bunurile dobandite in timpul casatoriei. cel care a avut venituri mai mari va putea solicita o cota mai mare. insa nu neaparat o va si obtine.

Da, se mai poate discuta si despre munca femeii in gospodarie.Avand in vedere ca astazi exista masini de spalat,etc...ramane doar calcatul hainelor.
Poate de aceea in practica judiciara nu prea am remarcat sa se mai ia in seama acest aspect.
Conteaza foarte mult si ce inseamna in concret dublul venitului...
Daca este vorba de o diferenta dintre 500 lei si 1000 lei este una si daca este vorba de 5000 euro si 10 000 euro este alta...
Sunt aspecte care pot avea o rezonanta deosebita...
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cand citesc aceste randuri ca"sotul care a avut un salariu,un venit mai mare poate castiga mai mult la partaj"Mai fratilor de ce ganditi numai asa??de unde sa stie onorata instanta cu cati bani mai intra sotul pe usa? dovada vie sa fie doar niste fluturasi de salariu?si fosta daca avea un salar mai mic decat fostul nu presta destule munci in casa? si mai facea menaje si prin afara casei?de ce suntem egoisti?uite eu spre ex. mi-am irosit 20 de ani din viata , am muncit cat am putut , nu m-am indurat sa-mi cumpar un papuc doar cand mi se rupea imi luam, numai ca sa strang si sa fac in casa. Acum la partaj cum sa nu merit jumatate ,ca avea el pe fluturasi de sal. mai mult???
Am dovedit de multe ori chestiunea cu banii...si solutia a fost asa cum am prevazut-o.
Deci, se poate...

Restul aspectelor tine de probele administrate in fata instantei de judecata.
Ceea ce va pot spune este ca de fiecare data a iesit asa cum am calculat dinainte de a sesiza instanta.

Prezumtia cu 50% se poate rasturna.
Insa aveti dreptate, aceste procese au grad ridicat de complexitate si instantele sunt foarte atente cum judeca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o întrebare cam incomodă! ce drepturi are ... danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Bună ziua!Am și eu o întrebare cam incomodă!Ce drepturi are o femeie divorțată,care a lucrat pe salariu minim tot timpul.? (vezi toată discuția)
Buna dimineata, in cazul unui partaj, in conditiile in care sotul ... cristinaepa cristinaepa Buna dimineata, In cazul unui partaj, in conditiile in care sotul nu a avut nici un venit, ce procent rimteste din bunurile dobandite in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit ... Rysi Rysi Bună,eu si sotul meu am cumpărat un teren,am făcut credit de nevoi personale.Ratele bancare au fost achitate integral de mine cu oprire lunară din salariu ... (vezi toată discuția)