avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune

Cand am depus cererea de chemare in judecata am cerut efectuarea succesiunii si iesirea din indiviziune pentru toate bunurile.
Am si eu doua intrebari daca poate sa ma ajute cineva.
Pot acum sa revin si sa solicit iesirea din indiviziune doar pentru o parte din bunuri ?
Daca doresc sa imprumut o suma de bani pot sa garantez cu bunurile imobile supuse succesiunii si sub ce forma ?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 20:37, 4 August 2008
1. depinde in ce stadiu procesual va aflati, daca s-a consumat prima zi de infatisare, sau nu. Regula este ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune. Din moment ce ati promovat deja o astfel de actiune, care este interesul ca mai apoi sa nu cereti iesirea din indiviziune cu privire la anumite bunuri?
2. Bunurile imobile inca nu vi s-au atribuit prin partaj, asa ca inca nu sunteti proprietar indiviz pe acestea. Veti putea garanta cu bunurile imobile respective in momentul in care veti deveni proprietar in urma procesului.
Teoretic ar fi posibil, insa doar cu acordul tuturor mostenitorilor, insa nu cred ca vreo banca accepta asa ceva.

Este al saselea termen, dar doresc sa se faca iesirea din indiviziune doar pentru o parte ( din motive personale, initial am cerut pentru tot ), urmand ca apoi sa introduc o noua actiune si pentru celelalte bunuri. S-a dispus interogatoriul in cauza ( bine, e a doua oara ). Se poate sau nu sa cer acerst lucru ? Se poate opune judecatorul ?
La a doua intrebare era vorba despre un imprimut de la o persoana particulara, dar care doreste o garantie pentru imprumut. Se poate garanta cu bunurile imobole supuse succesiunii ? Am actele in original.
Multumesc.
:) Daca banca ar refuza speta ar fi terminata, daca ar accepta ... ar avea in fata un certificat si 2 mostenitori sau 3 (etc.)
Intre timp dosarul cu succesiunea si iesirea din indiviziune se finalizeaza. Banca habar nu are ca ar fi fost pe rol asa ceva... respectivul nu isi achita sumele restante si banca este obligata sa se indreapte impotriva cui si cu ce? impotriva garantilor in baza unui certificat de mostenitor care nu mai este valabil?:) Eu zic ca banca sigur refuza asa ceva iar un alt punct de vedere il vizeaza mostenitorii care nu cred ca si-ar da acordul nici 1% .
Dar nu de la banca doresc sa imprumut, ci de la o persoana fizica. Ma intereseaza daca se poate face acest lucru, adica sa garantez cu bunurile sub o forma legala, doar cu partea mea din bunuri.
este impropriu spus "bunurile tale" pentru ca pana se termina dosarul cu succesiunea niciodata nu ai sa stii care bucatica de "teren" este a ta si care e a celuilalt succesor. Esti coproprietar...bunurile sunt ale voastre pana la finalizarea succesiunii si iesirii din indiviziune.

Alte discuții în legătură

Problema de procedura civila ContSters59587 ContSters59587 Iesire din indiviziune (proprietate pe cote parti) cu patru parati. Unul dintre parati decide de comun acord cu reclamantul sa se prezinte la notariat si sa-si ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabrielac gabrielac Parintii sotului sunt decedati.Mostenitori sunt cei 3 copii care nu reusesc sa se inteleaga cu privire la mostenirea bunurilor ramase in urma ... (vezi toată discuția)