avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema despagubire RCA

Aveam masina parcata ,cand o camioneta mi-a facut zob spatele masinii.Am facut dosar la asigurator si sunt 3 saptamani de cand ma poarta pe drumuri si ma amana! Cum de mai exista pe piata asemenea asiguratori?Au renume ca rauplatnici:[editat de admin]! Ce pot face si unde pot sa-i reclam?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:38, 1 Iulie 2011
Primul pas este sa reclamati atitudinea lor la CSA. Dupa ce primiti raspunsul scris de la ei, chemati asiguratorul la conciliere si curaspunsurile de la CSA si conciliere daca nu va convin actonati in instanta asiguratorul. Este bine sa faceti apel si la serviciile unui avocat care sa va apere interesele si sa va sustina in instanta.
Foarte rare sunt situatiile in care dosarele se rezolva in 3 saptamani. In momentul solutionarii dosarului daca nu sunteti de acord cu valoarea despagubirii puteti actiona asiguratorul in instanta.
Societatile de asigurare au dreptul sa faca propriile lor investigatii in termen de 3 luni de la data avizarii daunei. In interiorul acestui termen asiguratorul trebuie sa va comunice solutia adoptata. Asiguratorul trebuie sa va faca o oferta de despagubire sau sa va comunice respingerea dosarului, argumentand acest lucru.
Daca solutia propusa de asigurator nu va convine, formulati obiectiuni, convocati-i la conciliere directa si, in final, actionati-i in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot sa reclam? giovana giovana in urma cu 30 de zile aveam masina parcata in fata casei in strada, dimineata pe la ora 4 am auzit o bufnitura cand mam uitat pe geam un microbuz a intrat in ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Dosar daune MARYUSS2007 MARYUSS2007 Buna ziua! In urma cu trei luni am fost implicat intr-un accident auto. Dupa producerea accidetului persoana vinovata mi-a dat asigurarea am deschis dosar la ... (vezi toată discuția)