avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoarele de costuri pentru incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoarele de costuri pentru incalzire

Incerc sa aduc in discutie acest subiect deoarece in iarna care a trecut proprietarii cu centrale au platit 30-50% din factura la incalzire a proprietarilor cu incalzire din sistemul centralizat. Interesant este ca unii proprietari care nu au centrala au avut consumul zero la incalzire si in restul lunilor de iarna , incalzirea i-a ajuns pe undeva pe la 70- 80 lei , in timp ce noi ceilalti am platit lunar 20-30 lei /apartament pentru incalzirea centralizata . Din 28 apartamente numai 8 sunt fara centrala .Acum firma care citeste aceste repartitoare a trimis o notificare destul de dura la asociatie prin care aproape ne impune sa facem contract cu ei , invocand ordinul ANRSC nr.233/2004, solicitand tot felul de documente , intrarea in apartamente pentru inventarul corpurilor de incalzire , suprafete , etc.evident contracost si nu putin...Noi nu credem ca aceste repartitoare fac o masurare obiectiva , deoarece este putin probabil ca repartitoarele unui apartament de trei camere sa inregistreze acelasi numar de unitati ponderale ca si un repartitor radiator -al camerei asociatiei de 7mp .Pe casa scarii nu exista spatii comune incalzite ,subsolul este recent reabilitat si s-a refacut izolatia termica la toate conductele de incalzire si apa calda ..deci sunt pierderi mici...sunt locatari cu repartitoare care au avut incalzirea aproape zero cand afara erau -20 grade ...si nu sunt oameni nevoiasi care sa se priveze de incalzire...sunt persoane care s-au confruntat cu acelesi probleme ? cum le-ati rezolvat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:38, 2 Iulie 2011
Interventie moderator
Ca sa gasiti raspuns la intrebarile dv. privind experienta celorlalti utilizatori va rog sa cautati in forumul nostru discutiile referitoare la repartitoare.

Deoarece nu exista o intrebare concreta referitoare la problemele dv. voi inchide acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza partea comuna din caldura? zamcanuvictoria zamcanuvictoria Revin la discutia legata de repartitoarele de costuri .Nu sunt multumita de interventiile gasite pe forum legate de acest subiect si as dori sa-l dezvoltam ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)
Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)