avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua,
Am si eu o problema destul de serioasa in privinta pensiei de urmas la care are dreptul fratele meu si sper sa ma ajutati cu sfaturi in privinta a ceea ce va trebui sa fac.
Poveste:
De la inceputul anului 2003 fratele meu primeste pensie de urmas din partea tatalui nostru (care a decedat in anul 2002), dupa ce bunica(din partea tatalui) a umblat pentru aceasta pensie.
In 2007 dupa ce bunica a decedat el nu a mai stiut nimic de pensia de urmas, si ne avand cum sa se duca sa verifice (avand probleme de sanatate - invaliditate grad unu) nu sa mai interesat.
Persoana XYZ(nu vreau sa ii dau numele) ii este si matusa si asistent personal.
Dupa ce am facut ordine prin actele noastre saptamana trecuta am gasit o decizie privind acordarea pensie de urmas din data de 05.02.2009 si nestiind ce este am decis ca dupa ce termin cu examenul de licenta sa ma duc sa verific daca va primi acea pensie de urmas. Stiind ca persoana XYZ a tot umblat cu actele fratelui meu am decis sa o intreb cand a fost miercuri 29.06.2011 pe la noi sa imprumute buletinul fratelui meu, daca are idee despre aceasta pensie de urmas si unde ar trebui sa ma duc sa intreb daca mai are dreptul sa o ia. Dansa a spus ca nu stie si sa oferit sa se duca ea, dar fratele meu sa impotrivit si a spus ca ma voi duce eu dupa ce termin cu examenul de licenta. Ieri 1.07.2011 persoana XYZ a venit sa ii returneze buletinul fratelui meu, si ca prin "minune" a venit pensia de urmas din "urma"...
Persoana XYZ ducandu-se pana la toaleta fratele meu mi-a spus sa tac din gura, si sa vorbim dupa ce pleaca dansa de la noi.
Fratele meu stiind ca nu a mai luat pensia de urmas de cand a decedat bunica noasta este 100% sigur ca aceasta doamna a fost in data de 05.02.2009
si cine stie cum, a facut ca aceasta pensie sa vina in continuare fara stirea sa, ba mai mult crede ca bani au venit cu restante din anul 2007 doarece in aceasta decizie se specifica urmatorul lucru: Drepturile au fost stabilite incepand cu data: 01.10.2007 cu un procent de 50.00% din drepturile sustinatorului. iar aceasta decizie este din data de 05.02.2009
Mentionez faptul ca fratele meu nu a primit nici un ban de la data decesului bunici si pana ieri cand aceasta doamna a venit cu nesimtire sa ii imaneze buletinul si aceasta pensie..."din urma" . Mentionez si faptul ca nu am confruntat aceasta persoana si nici nu o vom confrunta pana pe data de 05.07.2011 deoarece luni 04.07.2011 am examenul de licenta si nu vreau sa renunt la invatat.

Va rog sa imi spuneti daca puteti ceea ce va trebuii sa fac in acest caz, mai ales daca se adevereste ca aceasta persoana si-a insusit acesti bani. Eu ma voi duce pe data de 06.07.2011 la casa judeteana de pensii sa le comunic acest lucru impreuna cu fratele meu.
Va fi posibil sa recuperam acesti bani si credeti ca va fi nevoie sa dam persoana XYZ in judecata pentru a recupera banii?

Va multumesc anticipat.

Edit: Din pacate acum am observat ca am postat in topicul gresit si nu in "Pensionari si probleme juridice legate de pensii", imi cer scuze si sper totusi sa primesc un raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Stefan1988, utilizator

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie gabrielamona gabrielamona Buna ziua! As vrea, daca se poate sa-mi raspunda cineva abilitat din domeniul pensiilor, va rog. Bunica mea are pensie de urmas. M-am uitat pe adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmasi Daniela.dana Daniela.dana Buna seara,va rog sa ma ajutati in urmatoare problema daca se poate .Tatal meu a decedat de curand si beneficia de pensie de urmasi de la bunicul meu care a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas bozzont bozzont ma numesc Claudia, am 17 ani si pana la varsta de 16 ani nu am avut de loc certificat de nastere la 16 ani am cunoscut un baiat de 26 de ani care m-a ajutat ... (vezi toată discuția)