avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmasi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmasi

Buna seara,va rog sa ma ajutati in urmatoare problema daca se poate .Tatal meu a decedat de curand si beneficia de pensie de urmasi de la bunicul meu care a avut accident de munca cand tatal meu avea 4 ani cu urmare a decesului!tatal meu avea si grad de inv.3!Mama care nu are niciun venit si nu a lucrat niciodata datorita faptului ca locuieste la tara ,a depus dosarul pt pensie de urmasi pt fratele meu care este minor!Intrebarea este :se poate beneficia de pensie de la urmas la urmas in cazul nepotilor? Pt k la inceput pensia acordata a fost pt bunica mea , dupa deces a survenit tatalui meu cu 50%! Daca raspunsul este nu , va rog sa-mi oferitii solutii cum as putea sa-i ajut dat fiind faptul ca singurul venit este alocatia fratelui meu si putinul ajutor pe care eu il pot oferi financiar .Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela.dana , utilizator 08:37, 11 Februarie 2018
Tatal dumneavoastra daca avea gradul 3 de invaliditate avea el insusi pensie. Pensia tatalui intr-un anumit cuantum se poate transmite copiilor minori.

Din pacate nu avea , au decis k este mai bine pt el sa faca pensia de urmasi decat cea de invaliditate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Stefan1988 Stefan1988 Buna ziua, Am si eu o problema destul de serioasa in privinta pensiei de urmas la care are dreptul fratele meu si sper sa ma ajutati cu sfaturi in privinta a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas marystanga marystanga Buna ziua am vazut pe forum o gramada de intrebari despre pensia de urmas si as dori sa imi spune-ti si mie daca doua minore ramase fara tatal lor pot ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)