avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Sunt angajata la o societate privata,,am intrat in spital in data de 14 luna curenta,in data de 23 angajatorul mi a desfacut contractul de munca..am parasit spitalul in data de 28...mentionez ca acesta nu doreste sa mi inregistreze concediile medicale ..spunand ca nu mai figurez ca salariata lui..e legal ce face?mentionez ca boala mea este de natura coronariana cu infarct miocardic si doua stenturi puse pe artera coronara..ajutati ma cu un sfat va rog...
Cel mai recent răspuns: iliany , utilizator 10:30, 6 Iulie 2011
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

In ce temei v-a incetat raportul de munca?
Ati anuntat la locul de munca ca sunteti in spital? sunt societati care au in Ri obligatia pentru angajat de a anunta intr-un anumit timp ca sunt in incapacitate temo de munca si pentru a depune certificatul medical
Daca nu ati adus la cunsotinta angajatorului ca sunteti in concediu medical , atunci nu va puteti prevala de dispozitiile art.78 din Codul Muncii.

In practica judiciara , s-a decis ca in lipsa incunostiintarii angajatorului despre existenta unui concediu pentru incapacitate temporara de munca salariata -recurenta - nu se poate preleva de prevederile Codului Muncii intrucat practic isi invoca propria culpa.

am anuntat pe data de 16.07 si mia eliberat si adeverinta pentru spital pe 22.07. tot atunci ma anunta ca mi-a desfacut cm cu data de 23.07. nu am primit inca decizia. cica este contabila plecata. nici certificatele medicale nu vrea sa le primeasca.
iliany a scris:

am anuntat pe data de 16.07 si mia eliberat si adeverinta pentru spital pe 22.07. tot atunci ma anunta ca mi-a desfacut cm cu data de 23.07. nu am primit inca decizia. cica este contabila plecata. nici certificatele medicale nu vrea sa le primeasca.


Cred ca este vorba despre alta luna, intrucat aceste zile inca nu au venit ... suntem in data de 05.07.2011 ...:)

Cu ce articol din Codul Muncii va- incetat c.i.m.? .... certificatele medicale emise dupa data de 23 nu are cum sa vi le mai primeasca , intrucat din mesajele postate la acea data v-a incetat raportul de munca.

Depuneti o actiune in instanta impotriva angajatorului - o actiune ce vizeaza mai multe capete de cerere - , precum si o sesizare la ITM - mentionati in sesizare faptul ca angajatorul refuza sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a raportului de munca.

Dupa primirea acesteia va puteti adresa instantei de judecata.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata Mesesan Mesesan As dori sa stiu daca pot desface un contract individual de munca pe perioada determinata, daca persoana a prezentat certificat medical- cod 14, concediu ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca in concediul medical si fara instiintare dionisierus dionisierus Buna ziua, Mama mea a fost internata in spital sambata, 22 iulie pentru o urgenta si operata marti. A anuntat telefonic angajatorul in ziua ... (vezi toată discuția)
Certificat medical in perioada de proba Ilie88 Ilie88 In situatia in care un salariat se afla in spital si este in perioada de proba pana pe data de 16.07, ii pot inceta contractul de munca de munca cf. art. 31, ... (vezi toată discuția)