avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

As dori sa stiu daca pot desface un contract individual de munca pe perioada determinata, daca persoana a prezentat certificat medical- cod 14, concediu medical care se va prelungi si dupa revenirea pe post al salariatului titular.
Concret contactul expira pe 27.08.2012. Am platit un certificat medical de pe 01.08. pana pe 22.08.dar va avea in continuare de pe 23.08.2012. Deci 2 zile de concediu medical cine le va plati?
Conform L.53/2003 art.84 (2) -contractul de munca pe perioada determinata expira la data incetarii suspendarii contractului de munca al salariatului titular. In acelasi timp art 60 a - stipuleaza ca nu se poate desface contractul pe perioada incapacitatii temporare de munca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 14:58, 21 August 2012
Pe durata incapacitatii temporare de munca este interzisa concedierea salariatilor, cu exceptia incetarii de drept a c.i.m. sau a concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Angajatorul are obligatia de a acorda salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca pana la data incetarii raportului de munca.
Art. 49(5) din Codul Muncii, republicat, mentioneaza: "De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează."
Veti inceta de drept CIM in temeiul art. 56(1) litera "i" cu data de 27.08.2012.
Pana la 26.08.2012 ii veti plati CM, iar pentru "diferenta" din certificatul medical va fi platit de CASS, sau dupa caz, de somaj, daca indeplineste conditiile de acordare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul individual de munca antonio123 antonio123 MA numesc X mi sa desfacut contractul de munca in timpul cind eram in concediu medical. DESFACEREA contractului individual de munca sa facut conform art 65 ... (vezi toată discuția)
Am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o persoana in locul meu um1640 um1640 buna seara am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.am fost internata in spital si acum sunt in concediu medical iar societatea unde lucrez a angajat o ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca giusi giusi Buna ziua Sunt angajat cu contract de munca pe perioada determinata,care expira pe 17.10.2014,iar intre timp am facut o depresie si momentan sunt in ... (vezi toată discuția)