avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere contract de munca in concediul medical si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere contract de munca in concediul medical si fara instiintare

Buna ziua,

Mama mea a fost internata in spital sambata, 22 iulie pentru o urgenta si operata marti.
A anuntat telefonic angajatorul in ziua respectiva.
Astazi(inca in spital) a sunat pentru a cere o adeverinta de asigurat si angajatorul i-a spus ca i-a incheiat contractul de munca luni, 24 iulie.
Mama a sunat la ITM pentru a verifica situatia si apare contractul incheiat cu acordul partilor.

Din cate stiu, nu se poate incheia un contract de munca in concediu medical si in mod sigur ar fi trebuit sa primeasca o instiintare sau sa fi semnat ceva pentru acordul partilor.

Care ar fi primii pasi de facut? O sesizare la ITM?
Mentionez ca ea e inca spitalizata pana saptamana viitoare.

Multumesc anticipat,
Dionisie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 27 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii prevede ca , concedierea este interzisa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

Concedierea reprezintă încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului.

Astfel, incetarea c.i.m. cu acordul aprtilor sau prin demisie pe durata concediului medical este posibila.

Solutia : O actiune in instanta pentru anularea deciziei de incetare a.ci.m.

De la ITM, mama dvs sa solicite un extras REVISAL pe care sa-l ataseze la actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea unui angajat aflat în concediu medical alex0camy alex0camy Bună ziua, de curând mam lovit de o situație puțin ieșită din comun și cred puțin ilegala, la începutul lunii mama soție mele în timp ce se afla la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, ... lilianacatana lilianacatana Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, cu contract de munca, acum doua săptămâni a căzut în fata unui magazin a alunecat pe ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca iliany iliany Sunt angajata la o societate privata,,am intrat in spital in data de 14 luna curenta,in data de 23 angajatorul mi a desfacut contractul de munca..am parasit ... (vezi toată discuția)