avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, ...

Bună ziua. În urma cu o luna jumătate nepotul meu sa angajat, cu contract de munca, acum doua săptămâni a căzut în fata unui magazin a alunecat pe gheata și și a rupt piciorul de la genunchi, a venit ambulanță și la dus la urgenta a fost transportat de urgenta la Târgoviște. La spital i sa cerut adeverință de salariat, pe care bineînțeles a primit o,, după trei zile medici au hotărât ca trebuie trimis la București pentru alte investigați, osul era rupt rău.. La o săptămână a primit acasă prin posta încheierea contractului de munca. Întrebarea mea este avea dreptul sa l concedieze având în vedere ca el încă este în spital în ghips? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 20 Decembrie 2020
Cu ce articol i-a incetat c.i.m.?

Art 31 aliniat 3
Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol i-a incetat c.i.m.?

Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit articolului 31, alin. 3 C.mun.

Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;, - art.60 alin.1 lit.a C.mun. .
Insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .. posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.
Perioada de proba scri în contract ca e de 90 de zile, dar ca este angajat pe o perioada nedeterminata și dacă vroia sa l concedieze de ce nu a făcut o înainte sa fie anunțată ca e la spital cu piciorul rupt? și de ce ia mai dat adeverință de salariat.? Pe 13 ii da adeverință de salariat pt spital și pe 15 îl concediază, iar el este tot spitalizat așteptând sa fie operat.
Este decizia angajatorului ... nu avem noi de unde sa stim ce a fost in mintea acestuia ...Nepotul dvs poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba de 90 de zile IoanaEnache IoanaEnache Buna ziua, Firma la care lucrez doreste sa ma concedieze, desi eu am probleme de sanatate, si sunt acasa in concediu medical. De asemenea am bilet de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sambata seara am.fost la spital cu risc de.pierdere ... Egabriella Egabriella Buna ziua! Sambata seara am.fost la spital cu risc de.pierdere a sarcinii,angajatorul a fost anuntat telefonic ca duminica voi lipsi,iar luni dimineata ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Acum 2 saptamani m-am anajat dupa 5 zile de munca am fost internata in spital am primit adeverinta de salariat pentru a nu plati spitalizarea. ... (vezi toată discuția)