Am o fetita de 1 an si 11 luni, copil ce a rezultat in urma unei relatii stabile de 2 ani cu tatal ei.Tatal ei a stiut de la bun inceput ca in varianta in care apare o sarcina eu o voi tine, deoarece situatia mea medicala nu imi permitea sa fac avort. Cand am aflat ca sunt insarcinata el a fost bucuros spunand ca nici nu se pune problema sa nu tinem copilul, chiar am fixat si data nuntii.La 5 luni de sarcina, cu 2 luni inainte de data stabilita pt. nunta el m-a anuntat ca nu mai vrea copilul, si ca nu il va recunoaste decat daca ii trec toate bunurile mele( o casa, masina si cateva hectare de teren) pe numele lui.Nu am fost de acord, iar el a plecat.Nu a recunoscut copilul si eu nu l-am data in judecata pe considerentul ca nicio instanta judecatoreasca nu te poate forta sa iti iubesti propriul copil, iar financiar nu aveam nevoie de ajutorul lui.Acum, a venit sa imi spuna ca vrea sa fim impreuna, dar in aceleasi conditii ( trecerea bunurilor pe numele lui), si daca nu sunt de acord isi va cere drepturile asupra copilului.Trebuie sa spun ca nici in ziua de azi nu si-a vazut fetita,nu mi-a spus niciodata ca ar vrea sa o vada, nu stie nici macar cum o cheama, iar pentru ca eu nu am vrut sa ma intorc la el, mi-a trimis pe mail tot felul de amenintari care au culminat cu amenintarea cu moartea asupra familiei mele.Intre timp eu am reusit sa obtin un post in strainatate, si vreau sa plec impreuna cu fetita.Problema mea este ca nu as pleca de la inceput cu ea,as lasa-o la parintii mei putin, deoarece e o tara pe care nu o cunosc si macar sa vad cum si unde stau, sa aranjez anumite lucruri si sa o aduc si pe ea dupa o saptamana sau doua.De accea vreau sa va intreb, in primul rand: daca in acest timp, cat las fetita la parintii mei, este posibil ca el sa faca ceva legal care sa ma impiedice sa iau fetita cu mine, si in al doilea rand: daca sunt in alta tara, in UE, ar mai avea posibilitatea sa-si ceara drepturile asupra copilului, si ce as putea face eu pt. a evita acest lucru?
sfatul meu este, sa plecati repede cu fetitza pana s-o recunoasca el.
tatal fetitei poate s-o recunoasca oricand, prin declaratie la starea civila si in acest caz va trebui sa-i cereti lui acordul s-o luati din tara.
nu este cazul sa va temeti de amenntarile si presiunile lui. nu va intimidati si pastrati-va averea.
el poate, dupa ce o va recunoaste, sa va faca sicane cu privire la incredintaree fetitei sau asupra programului de vizita.
inca de pe acum va spun ca trebuie sa aveti cat mai multe probe impotriva lui, care sa atesteca nici nu stie cum se numeste fetita si n-a vazut-o niciodata.
Eu as pastra si toate e-mail-urile atat in format electronic (pe un cd) cat si imprimate pe hartie... nu se stie niciodata cand e nevoie de o dovada privind sentimentele tatalui fata de copil.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.Pentru ca ati precizat ca trebuie sa am cat mai multe probe prin care sa dovedesc ca nu a vrut sa stie nimic de fetita, doresc sa va spun ca am toate probele, nu numai ca nu s-a interesat de copil ci si ca a facut tot posibilul sa ma faca sa pierd sarcina, dupa care a abandonat practic copilul inainte ca acesta sa se nasca.Dar nu stiu la ce mi-ar putea folosi aceste probe in cazul meu.Dupa cum spuneam eu doresc sa plec cu ea afara din tara pe o perioada mai lunga, poate chiar sa ma stabilesc definitiv acolo, dar voi dori si sa pot veni in vizita in Romania fara sa imi fie teama ca nu o voi mai putea scoate din tara fara acordul lui, daca el va dori sa o recunoasca.De aceea as dori sa stiu daca el o poate recunoaste in timp ce noi nu suntem in Romania.
Probele astea pot folosii daca vreodata se va ajunge la un proces de incredintare a fetei (evident, dupa ce va fi facuta o recunoastere de paternitate...)
Paternitate
ContSters87658
Buna ziua! As dori sa aflu cum pot proceda ca tatal natural al fetitei mele sa o poata recunoaste. Acum 4 ani si jumatate am avut o relatie cu un barbat si am ... (vezi toată discuția)
Custodie minor
Danna8
Buna ziua.Am o fetita de 6 luni,tatal nefiind trecut pe certificatul de nastere(incompetent pentru a indeplinii functia de tata).Intrebarea mea este,daca/pana ... (vezi toată discuția)