avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicalism
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicalism

Pana acum in cazul in care liderul de sindicat era scos din productie administratia era obligata sa depuna in contul sindicatului 3 salarii medii pe intreprindere.Intrebarea mea este;a aparut vreo noua lege care sa abroge aceste drepturi
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:12, 3 Iulie 2011
Dacă Legea 54/2003 prevedea că “membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de salariaţi, au dreptul la reducerea programului lunar cu 3-5 zile pentru activităţi sindicale, fără afectarea drepturilor salariale “, noua reglementare ,legea nr. 62/2011 nu mai prevede un număr de zile, numărul de zile poate fi negociat, şi mai mult, angajatorul nu mai are obligația de a plăti acele zile , deoarece se mentionează expres,“fără obligatia angajatorului de a plăti drepturile salariale pentru aceste zile“

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati sindicale BX BX I legea nr 34. din 24 Ianuarie 2003 scrie asa: Art. 35. - (1) Membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, care lucrează ... (vezi toată discuția)
Lideri sindicat mancipri mancipri Intr-o unitate bugetara fara contract colectiv de munca, liderii de sindicat, pot beneficia de cele 4 zile libere consacrate activitatii sindicale stipulate in ... (vezi toată discuția)
Angajat poate sa fie presedinte sindicat? hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca un angajat cu 8 ore poate sa fie in acelasi timp si presedinte sindicat? Multumesc, Hajnalka (vezi toată discuția)