avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tardivitate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tardivitate?

Am un proces pe care pot sa-l pierd,privind o contestatie la o Dispozitie,dar care nu va insemna lucru judecat(respingere pe exceptie)..Termenul de contestatie al Dispozitiei este de 30 de zile.Va rog sa-mi spuneti, acest termen de 30 de zile inseamna nr de zile scurse de la primirea dispozitiei plus nr. de zile de la primirea hotaririi judecatoresti (pe care urmeaza sa o primec) pina la depunerea unei noi cereri de chemare in judecata pt. contestarea Dispozitiei ?
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 22:07, 2 Iulie 2011
Termenul de contestatie inseamna numarul de zile trecute de la data primirii acelei dispozitii ... de la data comunicarii hotararii judecatoresti incepe sa curga termenul de exercitare a caii de atac cu care se poate ataca hotararea pronuntata..
Pot incerca o noua actiune, bazandu-ma pe art 16 din Decretul 167/1958 b)? avind invedere ca acum Dispozitia are termenul de contestare stopat fiind in procesul actual ,dar pe care il voi pierde .?

ART. 16
Prescriptia se intrerupe:
a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia.
In raporturile dintre organizatiile socialiste, recunoasterea nu intrerupe curgerea prescriptiei;
b) prin introducerea unei cereri de chemare in judecata ori de arbitrare, chiar daca cererea a fost introdusa la o instanta judecatoreasca, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act incepator de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere sulta ally123 ally123 Am de primit o sulta in urma unui partaj succesoral. De la data hotararii judecatoresti a trecut aproximativ 1 an si jumatate. Cum pot intrerupe termenul de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriere adrian22 adrian22 Exista o creanta de aprox. 2 ani de zile. Creditorul cheama in judecata pe debitor pe procedura insolventei, dar cererea ii este respinsa in urma intampinarii ... (vezi toată discuția)