avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită nou proprietar apartament - cum evacuez fostii ...
Discuție deschisă în Executare silită

nou proprietar apartament - cum evacuez fostii proprietari?

Buna ziua. Va voi supune atentiei o situatie de care eu nu am mai auzit si cu atat mai putin am intalnit.

Pe data de 28.06.2011 am incheiat un contract de vanzare-cumpare a unui apartament a carui plata s-a facut prin virament bancar in data de 01.07.2011. In contract s-a stipulat ca data maxima de eliberare a apartamentului este 30.07.2011, asa cum ne-a spus notarul ca este legal, urmand insa sa ajungem verbal la o intelegere cu vanzatorii sa elibereze mai devreme ca sa ne putem muta noi, mai ales ca, dupa spusele lor, apartamentul era gol si nelocuit.
Realizez ca aici a fost greseala noastra, intrucat imediat dupa semnarea contractului domnii vanzatori au spus ca pana in data de 30.07.2011 ei nu ne dau nici o cheie de la apartament, in conditiile in care eu sunt prorpietar de drept din data de 28.06.2011, iar ei practic nici drept de folosinta nu mai au, pentru ca nu au acordul meu.
Intrebarea mea este ce mai pot face eu acum in afara de a astepta termenul din contract?
Pentru ca nu te poti intelege cu fostii proprietari, parca au innebunit. Ideea este ca am banuiala ca ar fi inchiriat si ca ei nu vor sa elibereze pana la sfarsitul lunii pentru a incasa chiria.

Astept un raspuns cat de repede se poate.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 15:31, 6 Iulie 2011
va trebui sa asteptati data de eliberare inscrisa in contract.
sdianaviolina a scris:

va trebui sa asteptati data de eliberare inscrisa in contract.


va multumesc pentru promptitudine.
am inteles ca trebuie sa astept termenul din contract, insa daca am dovezi ca apartamentul este inchiriat ce unelte juridice imi pot veni in ajutor?
O astfel de situatie mi se pare absurda!
daca vi se pare absurd sa asteptati o luna sa va elibereze ap, de ce ati acceptat si ati acordat acest termen?
absurd mi se pare felul in care se pot comporta niste asa-zisi "oameni", cu atat mai mult cu cat nu s-a intarziat cu plata si cu cat notarul ne-a asigurat ca aceasta este doar o formalitate, adica termenul de 30 de zile....
am intrat aici pentru o eventuala posibilitate de a rezolva situatia, nu pentru a fi judecata...in plus, am specificat faptul ca stiu unde am facut greseala, asa ca nu vad care este rostul intrebarii dvs.

Cu stima...
nu va judec, doar nu am inteles de ce s-a ajuns la termenul asta de eliberare al ap :(.
probabil ca termenul a fost propus de vanzator si dvs ati acceptat.
din pacate, chiar nu aveti ce face.

Alte discuții în legătură

Achizitionare apartament si refuz evacuarea din apartament zin zin Am o situatie extrem de neplacuta si neasteptata.In urma cu 2 saptamani am cumparat un apartament cu un contract de vanzare-cumparare la notariat si am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament locuit. cum fac sa intru efectiv in posesie? Adamilea Adamilea In urma cu 5 ani am cumparat de la dl X un apartament. Dl X il dobandise inainte de casatorie, deci era singurul proprietar. Cand am cumparat apartamentul X ... (vezi toată discuția)
Evacuare fortata lazu lazu Buna ziua. Va rog sama lamuriti in urmatoarea situatie. Am cumparat un apartament cu banii cash si am stipulat in contract o data de eliberare. Termenul a fost ... (vezi toată discuția)