avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sant in proces de partaj cu f sotie ,in proces sant cuprinse o casa si un teren pe care le am dobandit in cursu casatoriei ,mentionez ca terenu se afla la distanta de 500 m de casa si eu am inceput constructia unei alte case pe el (inainte de a avea procesu de partaj) cu acte in regula ca doar scrie clar e bun comun,momentan sant in partaj pot continua constructia casei pe acest teren s au ma poate bloca judecatoru ,???ce se intampla daca continui sa construiesc?deoarece nu exista deocamdata nimic care sa mi interzica constructia????
Cel mai recent răspuns: viorel2011 , utilizator 09:47, 9 Septembrie 2011
Daca va intelegeti cu sotia cu privire la partaj, ca sa va ramana dunmeavostra acel teren, e in regula. Dar daca nu aveti un acord , ceva cu sotia, e riscant sa continuati si sa va treziti ca terenul va ajunge dupa partaj la sotie.
sant in partaj pot continua constructia casei pe acest teren s au ma poate bloca judecatoru ,???

puteti construi linistit, judecatoru nu va blocheaza

ce se intampla daca continui sa construiesc?deoarece nu exista deocamdata nimic care sa mi interzica constructia????

nu se intampla nimic senzational dar acea constructie va intra in masa bunurilor partajabile fiind edificata in timpul casatoriei presupunandu-se ca si prin contributia comuna a sotilor.
nu pot ajunge la un inteles cu f sotie iar cu partaju am ajuns unde spre final tre sa vina expertu pt pamant acesta v a consemna ca pe teren se afla constructie noua ,insa eu am inceput o inainte de a avea proces de partaj,nu cred ca judecatoru o sa i ofere f sotii casa care se afla pe un alt teren , nu pe cel pe care avem casa noua , si mie nimic ?!!e ceva strigator la cer ei sa i dea ambele si teren si casa si eu zero!!? si chiar daca i le da pe ambele oricum am probe clare cu privire la constructie ca este executata la 5 ani dupa divort!continui sa construiesc
daca ati inceput constructia dupa divort, e bunul dvs propriu. (in momentul asta actele spun altceva, ar trebui sa rezolvati si asta, ca altfel, la intabulare, va treziti ca va aparea si fosta sotie pe actul casei)

cereti sa va fie atribuit terenul si daca exista o diferenta intre imobile ( daca e mai valoroasa casa decat terenul), sotia va trebui sa va despagubeasca.
am cerut sa mi se atribuiasca terenu ,insa mi e frica ca judecatoru o sa i atribuie casa din timpu casatoriei ei(are 2 copii minori in intretinere) si probabil ca o sa i dea si acest teren pe care eu am inceput o alta casa la 4 ani dupa divort!ar fii posibil asa ceva ?? sa i a ea ambele si eu nimic ?

Alte discuții în legătură

Partaj viorel2011 viorel2011 sant in proces de partaj cu fosta sotie,mentionez ca detin o casa si un teren dobandite in timpu casatoriei ,terenu nu este cel pe ... (vezi toată discuția)
Partaj teren concesionat legea 15/2003 ionut979 ionut979 Buna ziua, In timpul casatoriei am primit un teren in concesiune de la primarie in baza Legii 15/2003. Cf acestei legi terenul imi ramane mie in proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun comun fara partaj ciresicam9 ciresicam9 buna seara, sunt divortata am 2 copii unu la mine unu la tata ,nu am facut partaju ,sotu poate sa vinda sau alte miscari fara acordul meu ? (actul casei este ... (vezi toată discuția)