avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj teren concesionat legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj teren concesionat legea 15/2003

Buna ziua,
In timpul casatoriei am primit un teren in concesiune de la primarie in baza Legii 15/2003. Cf acestei legi terenul imi ramane mie in proprietate cand finalizez constructia casei.
In 2010 am divortat. In 2012 am inceput sa construiesc casa pe teren, si acum ca am finalizat constructia vreau sa ma duc la primarie sa cer terenul.
Intrebarea e: fosta sotie are vreun drept asupra casei sau terenului, tinand cont ca terenul mi-a fost atribuit in concesiune in timp ce eram casatorit? Ar putea cere partajul terenului acum? Mentionez inca o data ca am inceput constructia in 2012, deci dupa divort, si evident ea nu a contribuit cu nimic.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
ionut979, utilizator
nicio idee?
Trebuie vazut contractul de atribuire, banuiesc ca terenul v-a fost atribuit tocmai in considerarea faptului ca erati casatoriti. Oricum, nu cred ca sotia are sanse prea mari la ceva, insa asa cum am spus, mai intai ar trebui citit contractul de concesiune si apoi se poate opina.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspuns! In hotararea de atribuire nu se face nicio mentiune despre casatorie, scrie doar ca se atribuie in folosinta un teren urmatoarelor persoane.... si in anexa e lista cu persoane. Mi-a fost atribuit doar mie, dar in timpul casatoriei. Urmatoarele articole prevad datele pana la care trebuie inceputa sau finalizata constructia. Si cam atat. Dar intrebarea ramane: se poate partaja un teren in concesiune atribuit in baza Legii 15/2003 doar unuia din soti, in timpul casatoriei? Multumesc!
Asa cum am scris mai sus, si din dispozitiile legii 15, respectiv art. 8 "După finalizarea construirii locuinţei, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinţei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv.", as reitera ca toate sansele sunt in favoarea dvs., atata vreme cat proprietarul locuintei, la momentul solicitarii, sunteti dvs. Desigur, raspunsul este sub rezerva situatiei de fapt pe care noi nu o cunoastem. (daca mai sunt si alte elemente pe care va fundamentati ingrijorarea, si pe care puteti sa le devoalati aici, atunci puteti incerca sa o faceti)
Nu sunt alte elemente, ma intreb doar daca fosta sotie ar putea cere partajul terenului acesta, in baza faptului ca mi-a fost atribuit (in concesiune) in timpul casatoriei. Si eu ma gandesc ca, de moment ce am inceput constructia la 2 ani dupa divort, si terenul imi va fi atribuit cand termin casa abia, nu ar avea de ce sa aiba ea vreun drept. Dar nu stiu sigur si de asta am pus intrebarea pe forum. Va multumesc mult pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)
Intentare divort amelie.me amelie.me Am si eu o problema mai delicata... As vrea sa intentez divort. Problema este ca am construit in timpul casatoriei o casa care se afla pe un teren luat de ... (vezi toată discuția)
Partaj viorel2011 viorel2011 sant in proces de partaj cu f sotie ,in proces sant cuprinse o casa si un teren pe care le am dobandit in cursu casatoriei ,mentionez ca ... (vezi toată discuția)