avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sant in proces de partaj cu fosta sotie,mentionez ca detin o casa si un teren dobandite in timpu casatoriei ,terenu nu este cel pe care se afla casa, este situat undeva in vecinatatea casei,pe acest teren eu am inceput in 2008 constructia unei noi case deci o a doua casa ,sant divortat din 2005,in aceste zile am primit o citatie de la judecatorie unde fosta sotie cere sa mi se stopeze lucrariile de constructie deoarece spune ea ca aceste lucrari ar complica procesu de partaj atata timp cat casa aceasta noua nu va mai fii un bun comun dar se afla amplasata pe un teren care l am cumparat impreuna! este posibil sa mi opreasca constructia sau nu ?
Judecatorul va hotari, dupa ce va analiza apararile formulate de fiecare parte.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat.
sant la primu termen pe 24 august ,pot sa depun o cerere de amanare ? pt pregatirea apararii .timp in care o sa mi termin casa ,ea cere sa ma opreasca lucrarea la primu termen fara amanare , nu cred ca motivele sant asa serioase eu i am lasat casa veche sa locuiasca cu copii nu vad de ce m ar oprii sa construiesc o casa si pt mine
si eu trebuie sa am drepturi nu ,numai ea care cere tot si eu nimic !!
Da, puteti cere termen pentru angajarea unui avocat. Cererea trebuie sa fie motivata, sa explicati in cuprinsul ei de ce nu ati putut sa va angajati avocat pana la primul termen de judecata.
pai trimit cererea din strainatate eu locuiesc in italia insa momentan sant in romania !o scuza ar fii
Puteti trimite cerere de amanare si acordare de nou termen pentru angajare aparator, insa personal va recomand sa sistati lucrarile la acea casa, daca nu exista deja o hotarare judecatoreasca in care sa se precizeze ca fosta casa i-a ramas sotiei, iar dv. terenul pe care acum construiti. Nu va va avantaja deloc partajarea inclusiv a casei in constructie, intrucat la masa bunurilor comune poate veni si aceasta constructie, iar cheltuielile pe care le faceti acum in nume propriu va pot defazoriza, in sensul ca va trebui sa cedati si parte din ceea ce acum construiti. Cel mai bine este sa va angajati avocat si sa cereti expertiza bunurilor imobile.Succes!

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort marcelutza marcelutza Buna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti daca exista un termen limita in care poti cere sa se faca partajul intre soti,dupa divort.Dupa 3 ani de la divort fosta ... (vezi toată discuția)
Partaj Cecilia35 Cecilia35 buna, ma poate ajuta cineva? am cerut partajul la casa , terenul este doar a mea pentru ca l-am primit prin donatie acum as vrea sa platesc eu fostul sot si sa ... (vezi toată discuția)
Partaj tinaa tinaa buna ziua . va scriu din nou pe scurt situatia mea si va rog sa ma sfatuiti cu privire la o nelamurire. am pe rol un proces de partaj cu fostu sot ( a ... (vezi toată discuția)