avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna, ma poate ajuta cineva? am cerut partajul la casa , terenul este doar a mea pentru ca l-am primit prin donatie acum as vrea sa platesc eu fostul sot si sa plece din casa pentru ca el sta acolo , am facut expertiza si este o suma destul de mare pe care ar trebui sa platesc , intreabarea mea este ce modalitati de plata exista si in ce termen ?
Cel mai recent răspuns: Cecilia35 , utilizator 13:03, 29 Martie 2011
Buna seara,
se poate cere in instanta o esalonare a sultei (diferenta de suma pentru pastrarea imobilului) dar sa fie de acord si fostul sot. nu exista termen de plata dar daca doriti casa si nu platiti ve-ti fi executata silit la suma de bani respectiva plus cheltuieli de executate.
daca va puneti de acord cu fostul sotul in acest sens incheiati un partaj voluntar la un birou notarial, in acesta puteti conveni pe baza de conventie atat cuantumul sultei cat si modalitatea de plata (amanata, esalonata etc)
multumesc pentru raspunsuri si inca ceva dupa ce am divortat el a mai facut lucrari de finisaje la casa care au fost acum evaluate separat la cererea lui dar am o hotarare judecatoreasca prin care paratul este obligat sa suspendeze orice activitate de amenajare ori finisare a casei pana la efectuarea partajului. El acum cere si acea parte care a facut el dupa divort , sant obligata sa-i platesc ?Mentionez ca aceasta ordonanta prezidentiala privind suspendarea lucrarilor a fost in 2006
Revin la acest subiect cu partajul am impresia ca nu terminam niciodata.Avem si un credit din timpul casatoriei pe numele meu care nu este restituit integral, am fost la banca si am primit o adeverinta din care reiese ca mai am de plata 1600 EUR. Avocata mi-a spus ca putem cere jumatate doar din ceea ce am platit pana in prezent dar intrebarea mea este ce se intampla cu restul adica cu cei 1600 euro? Ramane sa platesc eu de acum si atat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cecilia35 Cecilia35 Buna din nou, sant in proces de partaj cu sotul meu , lucrurile stau cam asa : am avut un teren proprietate personal primita donatie de la parintii mei pe care ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa partaj catalucan catalucan Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)