avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna din nou, sant in proces de partaj cu sotul meu , lucrurile stau cam asa : am avut un teren proprietate personal primita donatie de la parintii mei pe care impreuna cu fostul meu sot am construit o casa in care nu am locuit impreuna pentru ca nu era terminata la momentul divortului. Dupa divort el a finisat o parte din casa si s-a mutat acolo ( mentionez ca am hotarare judec. pentru oprirea finisajelor la casa, adica nu avea voie sa lucreze pana la partaj la casa) acum nu ajungem la nici o intelegere cu el cere o gramada de bani daca vreau casa. Eu chiar as vrea casa aceea dar cum suma este imposibila mai bine renunt la casa dar terenul este tot a mea. Nu stiu ce solutii am dar sant in stare sa renunt la casa , sa raman doar cu terenul sa spun ii dau toata casa numai so ia de acolo si sa plece , pot sa cer asa ceva in instanta ????
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:11, 12 Mai 2011
da sigur ca puteti . judecatorul ii va pune in vedere sa-si ia casa in spinare si sa se mute . :D
avand in vedere ca terenul este bun propriu al dvs., puteti cere sa vi se atribuie dvs. imobilul, cu obligatia platii sultei corespunzatoare catre fostul sot.
sulta se poate plati si esalonat, nu neaparat integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Cecilia35 Cecilia35 buna, ma poate ajuta cineva? am cerut partajul la casa , terenul este doar a mea pentru ca l-am primit prin donatie acum as vrea sa platesc eu fostul sot si sa ... (vezi toată discuția)
Domiciliu legal?? Cecilia35 Cecilia35 Buna , am o nelamurire in legatura cu domicililu fostului meu sot, Impreuna am construit o casa in rosu pe teren proprietatea mea, dupa care am divortat. Dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)