avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Complicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Complicat

A,B,C (surori) sunt mostenitorii pe o parte de teren dintr-o comuna preluat abuziv de catre stat de la tatal acestora in perioada comunista,dar nu stiu acest lucru.In 1996 A gaseste o hartie, respectiv un titlu de proprietate pe acel teren ramas de la tatal lor si fara sa le spuna lui A si B face o actiune in justitie prin care cere retrocedarea terenului.Dupa 8 ani primeste raspuns ca este pusa pe lista de asteptare pentru a primi despagubiri pentru ca retrocedarea terenului nu mai este posibila.A da in judecata primaria comunei si reuseste s aobtina o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie de improprietarire si obtine respectivul teren.Intrebarea este daca B si C pot face ceva pentru a recupera partea lor de mostenire.Tin sa precizez ca primaria a fost notificata ca exista 3 mostenitori dar nu a facut nimic in aceasta privinta.Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:41, 1 August 2008
Daca a obtinut titlu de proprietate pentru reconstituirea acelui teren, C si B pot formula actiune in completarea acestuia in sensul de a se trece in titlu toti mostenitorii defunctului, mai ales ca au facut notificare primariei in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlul de proprietate luciia luciia Suntem 5 frati(3 surori si 2 frati), dar doar 2 sunt trecuti pe titlul de proprietate- teren agricol, mostenit de la parinti. La vremea respectiva, doar ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale viobarbu viobarbu Buna ziua! In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine terenul, daca nu am facut cerere la legile fondului funciar, dar altcineva a facut acest lucru in mod ilegal? Dana1313 Dana1313 Sunt in proces cu primaria pentru ca nu a dorit sa imi puna la dispozitie actele in baza carora s-a constituit si s-a reconstituit dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)