avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie verificate la cumparare apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie verificate la cumparare apartament?

Buna ziua
Vreau sa cumpar un apartament in Brasov si ma intereseaza ce acte trebuie sa obtin/verific Care sunt etapele cumpararii unui apartament?
Dar dupa ce il cumpar- unde ar trebui sa merg sa schimb numele proprietarului dupa cumparare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:55, 3 Iulie 2011
Dvs. nu trebuie sa verificati nimic, o va face notarul. Imobilul trebuie sa aiba act de proprietate, cadastru, intabulare, extras de carte funciara ( fara sarcini), certificat fiscal, adeverinta de la asociatia de proprietari ca nu are datorii.
Notarul se ocupa apoi si de intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs. la cartea funciara ( OCPI).
Dvs. trebuie sa inregistrati contractul de vanzare-cumparare la administratia financiara, in termen de 30 zile, sub sanctiunea amenzii.
In etapa de negociere a pretului, inainte de a intocmi acte si a plati ceva ca avans..., este bine sa mergeti sa verificati starea apartamentului, sa mergeti la asociatia de proprietari sa vorbiti cu administratorul si sa vedeti ce probleme sunt, sa verificati datoriile catre furnizori de servicii si utilitati (gaz, energie electrica, telefon, cablu...).
Sigur ca notarul solicita extrasul de carte funciara, dar in acest document nu sunt stipulate eventualele debite si/sau restante catre furnizorii de utilitati.
Aceste debite le reglati impreuna cu vanzatorul direct la sediul furnizorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii utilitati imobil adjudecat ContSters241638 ContSters241638 Astazi sotia mea a primit actul de adjudecare pentru un apartament, in el se mentioneaza liber de orice sarcini. Am tot citit pe forum dar nu am gasit un ... (vezi toată discuția)
Vanzare o parte din casa vasi49 vasi49 As dori sa stiu cum se procedeaza in vanzarea unei parti din casa...documente ...cateva informatii utile. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)