avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

eu si sotul meu suntem casat din 2008 si avem o fetita de 1 ani. In urma divortului ce pensie alim treb sa dea. Mentionez ca el are salariu de 1000 plus bonurile de masa. Avem si o masina luata impreuna. Aceasta se imparte?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:03, 3 Iulie 2011
se impart absolut toate bunurile cumparate in timpul casatoriei. va plati o pensie alimentara de cel putin 25% din veniturile realizate.
trebuie sa dea cu titlu de pensie cat va fixa instanta. procentul e de max 25% din veniturile tatalui din munca.
masina ( valoarea ei) se va imparti daca o vindeti sau va va despagubi pt partea dvs, daca o pastreaza el si invers
Pensia de intretinere in favoarea minorului se va stabili in cuantum maxim de 25 % din venitul net realizat de catre tatal minorului.
Avand in in vedere ca autoturismul este achizitionat in timpul casatoriei, acesta are calitatea de bun comun si va fi supus partajului de bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Antonia Laura Antonia Laura Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart ... (vezi toată discuția)
Pensie alim/divort kit13 kit13 Eu si sotul meu suntem casatoriti din 2008 si avem din 2010 o fetita. In urma divortului as dori sa stiu ce drepturi ar avea el asupra ei si cam ce procent ii ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)