Pentru recuperarea unei creante am apelat la un executor judecatoresc cu toate documentele necesare(hotararea judecatoreasca cu titlu executoriu etc),am semnat procesul verbal intre mine si executor,am achitat toate taxele care erau de platit, cererea de incuviintare a executari silite a fost aprobata de judecatorie.
Pana aici totul a mers in regula(cred eu),dar am constatat, ca executorul se misca foarte incet deoarece nu a mers la oficiul de cadastru pt. a inscrie acest demers in cartea funciara a unui imobil detinut de debitor,deoarece am informatii ca debitorul incearca s-al instraineze,fiind si ultima proprietate pe numele lui.Executorul a motivat ca a trimis citatia catre debitor si dupa ce va trimite si somatia de plata poate merge la oficiul de cadastru.Eu riscand sa nu mai am ce sa execut,daca debitorul i-si risipeste averea.
As dori sa merg la alt executor.Cum trebuie sa procedez,avand in dedere ca dosarul de executare se afla la acest executor?
Va multumesc.
Daca debitorul isi instraineaza averea in timpul executarii silite aveti posibilitatea ca sa solicitati anularea actelor de instrainare si intoarcerea bunurilor in patrimoniul debitorului