avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bun comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bun comun?

Un barbat singur la parinti s-a casatorit. La un an de la casatorie, tatal sau(mama ii murise mai inainte) a decedat astfel aceast barbat a intrat in posesia proprietatii tatalui. Dupa 20 de ani de casatorie sotia acestui barbat se stinge din viata. Ma intereseaza daca acea proprietate este bun comun, avand astfel dreptul si descendentii, sau este bun propriu copiii neavand niciun drept.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:08, 3 Iulie 2011
e bunul propriu al barbatului, mostenitorii sotiei nu mostenesc nimic din ce are barbatul de la parintii sai. ei mostenesc bunuri proprii ale femeii sau partea dansii din bunuri comune( din ce au cumparat in timpul casatoriei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare, excludere mostenitori Memeu86 Memeu86 Buna seara. Eu si viitorul meu sot avem fiecare pe numele lui cate o proprietate(eu o casa, el un ap), insa el mai are doi copii din o casatorie anterioara. ... (vezi toată discuția)