Buna seara. Eu si viitorul meu sot avem fiecare pe numele lui cate o proprietate(eu o casa, el un ap), insa el mai are doi copii din o casatorie anterioara. Vrem ca dupa casatorie el sa ma treaca pe mine in actele lui si eu in actele mele. Intrebarea mea este cum pot sa fac actele in asa fel incat dupa un eventual deces copiii lui din prima casatorie sa nu aibe dreptul?
Nu puteți înlătura copiii viitorului sot de la o eventuala succesiune a acestuia. Personal dac-mi permiteți sa va dau un sfat, v-as recomanda sa păstrați fiecare pe numele sau imobilul bun propriu. Dacă îl treceți în acte pe viitorul sot copiii dansului vor avea vocație succesorala și la imobilul dvs, întrucât acesta va deveni bun comun. Ganditi-va bine înainte de lua o astfel de decizie .. viata e plina de surprize ..
Nu va suparati, dar ceea ce doriti dvs nu prea este etic.
Eu una, mi-as pune niste semne de intrebare in privinta unui barbat care ar fi dispus sa isi inlature in totalitate copiii pentru o noua sotie.
Daca o sa aveti copii impreuna si Doamne fereste divortati, domnul se recasatoreste cu sotia nr.3 si v-ar exclude copiii, cam ce parere ati avea?
Ei bine, din nefericire pentru dvs, legiutorul s-a gandit la astfel de situatii si a creat institutia "rezervei succesorale", tocmai pentru a-i ocroti. Mai exact, indiferent ce ar face parintii, acele acte sunt supuse reductiunii pentru cota care ar trebui sa le revina copiilor.
Ramaneti fiecare cu bunurile dobandite anterior casatoriei. Pe oameni ii leaga sentimentele, nu bunurile :)
Nu ma supar, nu are rost supararea. cert este ca tatal copiilor le-a lasat un apartament. poate nu este logic ce cer dar cel mai ok este sa ne hotaram noi, mai tarziu cui ramane.la momentul acesta toti sunt asigurati. multumesc pentru informatii.
Lasand la o parte aspectul lipsei de etica si faptul ca "asiguratul copiilor" nu este elementul esential al dreptului la mostenire; asigurati sau nu, copiii au drepturi; faptul ca sunt proprietarii Versailles-ului nu ii exclude de la mostenire si nici nu da drept parintilor sa ii "dezmosteneasca" prin te miri ce tertipuri le-au soptit lor vecinii, neamurile si prietenii binevoitori sau despre care, mai rau, au citit pe google. Stiu ca suna cinic dar daca luati in considerare varianta in care decedati prima, copiii lui, in cazul in care nu aveti parinti/frati in viata/fara copii, vor mosteni, in final, dupa decesul tatalui lor, si casa dvs. Zic sa stati cuminti, fiecare cu proprietatea lui. E mai sanatos. Ca si daca sunteti coproprietari, copiii tot mostenesc 3/4 din jumatatea tatalui, dar 3/4 din 1/2 din ambele imobile asa ca sunteti in dezavantaj ...
Acte necesare
SerenaB
Buna ziua! In urma succesiunii dupa decesul tatalui meu am mostenit niste bunuri pe care nu as vrea sa le impart cu viitorul sot. Insa nu as vrea sa fac un ... (vezi toată discuția)