Va salut, situatia mea de fapt consta in raspunsul incomplet atat din partea baroului cat si de la Finantele Publice. In fapt, doresc sa accesez un proiect agricol pe masura 112,o anumita suma de bani pt investitii agricole, ceea ce ma determina sa-mi infiintez persoana fizica autorizata. Nelamurirea mea este urmatoarea, o data infiintat PFA-ul pot sa mai sustin examenul de intrare in barou, iar in cazul in care sunt admis pot sa-mi exercit profesia?? Sau este o incompatibilitate cu profesia de avocat?
Din momentul ce nu esti avocat deocamdata, poti sa fiti pfa si daca ai luat examen de admitere in avocatura, radiati pfa-ul in atat timp ce activitatiile nemijlocite de fapte materiale de comert sunt incompatibile cu exercitiu avocational sau luati un angajat la pfa ce acum este pozibil la activitatiile agricole si comertiale. Nu este un caz prealabil de ne admitere ci doar de incompatibilitate.
multumesc pt primul raspuns,insa pfa-ul nu pot sa-l radiez timp de 5 ani, aceasta este procedura impusa de regulamentul proiectului si nici sa cesionez aceste drepturi altei persoane nu este permis,dilema ma este ca cei de la barou nu mi-au dat un raspuns clar,se poate sau nu se poate,plus de asta eu prin acest proiect nu execut fapte de comert, doar investesc intr-o anumita suprafata de vie banii pe care ii primesc
Studiez mai bine declaratiile de propia rapundere, si veti gasi ca este nevoie sa vindeti produse si sa obtine un 30% in plus de vanzare si de productie. Cu tot, stis ca nu esti avocat si dupa ce ai rezolvat avocatura ti-ai compromis care sunt lasate la problemele de inspectiile dupa 3 ani de zile. Adica, stai linistit s nu te gandesti in programe 141 cu 5 ani de compormis ce nu este atat de rau, si doar un compromis. si gandestete la activitatea mai inalta si deamna de avocatura in pbeneficiii cei nedreptati. O seara placuta!
Este incompatibilitate. Chiar daca investiti intr-o vie, finalitatea tot economica este. Ca doar nu e o asociatie sau fundatie. Nu puteti infiinta un SRL in care sa NU fiti administrator ci doar asociat?