avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea in executare a unei hotarari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea in executare a unei hotarari

buna ziua!
as dori un sfat. nu stiu exact ce ar trebui sa fac in continuare...
am cerut investirea cu formula executorie a doua hotarari pt a trece pe numele unei matusi o parte din niste terenuri. mentionez ca nu stim daca nu cumva aceste terenuri au fost sau nu vandute pana acum, fiind vorba de o mostenire a sotului matusii (decedat). intrebarea mea este: ce ar trebui sa facem acum? mergem cu aceste hotarari la primaria comunei unde se afla terenurile?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 11:53, 22 Iulie 2011
Mergeti cu sentinta la primarie pentru a fi inregistrat noul proprietar in Registrul agricol si in evidentele fiscale.
bun, si apoi pt a vedea daca ceilalti mostenitori au vandut mai mult decat li se cuvenea (ceea ce s-a si intamplat), va fi nevoie de o expertiza topografica sau chiar de un alt proces?
multumesc!
Ceilalti mostenitori nu puteau vinde decat ceea ce li s-a atribuit prin sentinta.
In cazul in care au vandut mai mult decat ceea ce au primit, va trebui sa cereti in instanta anularea acelei vanzari.
Puteti verifica acest lucru la Primarie pentru a vedea proprietarul si suprafata detinuta.
multumesc pt raspuns!
inca ceva... la registrul agricol putem merge doar dupa ce mostenitorii vor iesi din indiviziune, pt a inregistra partea din mostenire atribuita prin partaj? sau putem merge si cu sentinta prin care matusa mea primeste o cota parte ideala? (intreb deoarece un notar asa a sfatuit-o, sa mearga cu aceasta sentinta la primarie, dar nu a fost cerut partajul).
multumesc!
Trebuie sa mergeti la primaria cu sentinta prin care matusa a primit cota parte din terenuri. Dupa iesirea din indiviziune, va trebui sa mergeti si cu aceasta sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul intre mostenitori AlexandraBondor AlexandraBondor buna ziua! o persoana a mostenit de la sotul sau, care la randul sau a mostenit (impreuna cu alti 2 frati) de la mama sa, cateva terenuri intr-o comuna de ... (vezi toată discuția)
Complicat. johnny_danut johnny_danut Vreau sa cumpar un teren de la tatal meu pentru constructia unei case (vreau sa fie al meu personal , mai am o sora si nu se stie niciodata) si am luat ... (vezi toată discuția)
Model cerere chemare in judecata pentru anularea unei sentinte civile pronuntata intr-un dosar anterior mary6 mary6 buna ziua,cu mare respect va rog sa-mi da-ti si mie un sfat,doresc sa deschid un proces civil legat de o sentinta civila pronuntata intr-un dosar ... (vezi toată discuția)