avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Complicat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Complicat.

Vreau sa cumpar un teren de la tatal meu pentru constructia unei case (vreau sa fie al meu personal , mai am o sora si nu se stie niciodata) si am luat legatura cu un topograf pentru masuratori . Mi-a spus sa scot de la primarie o adeverinta pentru tata din care sa rezulte suprafata si punctul unde se afla terenul si mi-a spus ca trebuie sa corespunda cu realitatea . La Primarie am constatat ca terenul este declarat mai putin 2150 mp fata de 5500mp in realitate si pe deasupra in registrul cadastral figureaza la un unchi de-al meu la care a fost trecut cu vreo 40 de ani in urma ca zestre pentru matusa mea (sora lui tata si sotia lui) care intre timp a murit si la mostenirea din 1995 (pentru averea matusii) tata s-a inteles cu ceilalti sa ia el terenul acesta fiind mai stancos (si mai mare)si ceilalti au luat in alta parte insa nu au facut niciun act pe baza la aceasta intelegere . Intrebarea mea este - care sunt pasii de urmat si daca ati putea sa-mi spuneti estimativ cat m-ar costa intrarea in legalitate . Va multumesc din toata inima si astept un raspuns cat de mic .
Cel mai recent răspuns: johnny_danut , utilizator 23:35, 7 Aprilie 2009
ceea ce cereti dumneavoastra este putin mai complex decat credeti si pentru aceasta aveti nevoie de un specialist pentru a studia in detaliu ceea ce doriti sa realizati.
Mai intai trebuie sa clarificati situatia terenului in discutie.Nu va recomand sa faceti ceva inainte de a avea certitudinea ca tatal este proprietar si pe ce anume este proprietar.Cred ca aveti nevoie de ajutor specializat.
Undeva probabil ca nu s-a facut o iesire din indiviziune, pe de o parte, si pe de alta, daca tatal foloseste terenul de mai bine de 30 de ani poate fi al lui prin efectul uzucapinii. Degeaba fac insa presupuneri, luati actele si consultati un avocat, inainte de a face vreo alta investitie( constructie, proiecte).

succes
av. Ileana Schwarz
Pai la mostenirea dupa matusa s-a facut un schimb intre mostenitori si fiecare a fost de acord cu imparteala insa n-au facut niciun act doar certificatul de mostenitor . In ceeace priveste suprafata , intrucat mai bine de jumatate era maracini si stanca n-au mai declarat-o iar acum tocmai acea bucata ma intereseaza pe mine . Sa luam cazul separat in care realitatea nu corespunde cu ce-i in acte , cum se procedeaza ?
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
johnny_danut, utilizator
PAi, asa cum spuneti, e complicat si de aceea ...aveti nevoie de avocat.
Cand realitatea nu corespunde cu actele cel interesat va face demersuri sa obtina acte si pentru restul care ii lipseste . Va trebui insa intai sa vedeti care este situatia juridica " a realitatii lipsa din acte". Nu e chiar atat de simplu iar daca ma gandesc la toate detaliile aratate de catre dvs., va recomand sincer sa apelati la un avocat. Nici un raspuns pe acest forum nu va poate rezolva problema la modul absolut.
Daca in prezent terenul in discutie apare cu un anumit proprietar( chiar daca e ruda) trebuie sa incercati, fie pe cale extrajudciara, fie pe cale judiciara, sa obtineti un titlu pentru acel teren.Si intr-un caz si in celalalt aveti nevoie de ajutor specializat.

succes
av. Ileana Schwarz
situatia dvs este suficent de complexa, consultati un avocat, nu ati raspuns la intrebarea : tatal a posedat mai bine de 30 ani?
av. Iorga

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa bunicul robertinom robertinom Buna ziua, In anul 1958, bunicii mei au cumparat prin chitanta de mana ingregistrate la notariatul de stat un teren de 400mp in indiviziune, ei nu au fost ... (vezi toată discuția)
Proces de succcesiune mezeiz mezeiz Buna ziua! As dori citeva informatii....ce este de facut in cazul in care tatal meu doreste sa deschida un proces de succcesiune dupa mama lui,mostenitori ... (vezi toată discuția)
Cum se face succesiunea cand fratii nu se inteleg? steliana 67 steliana 67 Suntem trei frati. Tata a murit acum 10 ani si deoarece nu ne-am inteles, nu am facut succesiunea dupa tata. Acum a murit si mama si a aparut aceeasi ... (vezi toată discuția)